gemeentearchief/Stichting Oud Alphen

Beleef ‘Alfen’ met de Beleefroutes van de Heerlijkheid van Alfen

Alphen aan den Rijn heeft een rijke geschiedenis, maar veel van deze geschiedenis is inmiddels niet meer op straat te zien voor Alphenaren. Daarom is het project ‘De Heerlijkheid van Alfen’ in het leven geroepen, waarbij de onzichtbare geschiedenis van Alphen weer zichtbaar wordt. Nu kun je dit ook zelf ontdekken met de Beleefroutes.

Met de Beleefroutes van De Heerlijkheid van Alfen ontdek je de onzichtbare geschiedenis van Alphen aan den Rijn. Van Romeinse soldaten en middeleeuwse kastelen via prachtige buitenplaatsen tot de eerste zelfstandige Coca-Colafabriek. Met de routes kom je er alles over te weten.

Hoe werkt het? Download de gratis BeleefRoutes App via de App Store of Google Play. Download vervolgens de route ‘De Heerlijkheid van Alfen’ (ca. 6 km). Deze route is geschikt voor iedereen van 7 tot 107 jaar. Onderweg vind je extra verhaaltjes en opdrachten, interessant voor volwassenen en leuk voor kinderen. Het is ook mogelijk om de route ‘Tijdreis door Alfen (ca. 2 km) te downloaden, een route die speciaal uitgestippeld is voor kinderen en schoolklassen, met quiz en puntentelling.

Meer weten over de geschiedenis van Alphen aan den Rijn? Lees hier alle artikelen van ‘De Heerlijkheid van Alfen’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadshart vandaag 13:07

Feestverlichting weer zichtbaar in het Alphense centrum

Nu de klok weer een uurtje terug is gezet en het steeds langer donker is buiten, is het hoog tijd om de winkelstraten wat op te leuken met gezellige feestverlichting. Het stadshart is inmiddels ook weer voorzien!

Winactie Horeca vandaag 12:14

Win een stamppot naar keuze van Ouderwets Sam Sam

Buiten wordt het steeds kouder en nu de wintertijd in is gegaan is het ook nog eens vroeg donker. Alle reden om te genieten van een heerlijke Hollandse stamppot. Wij mogen namens Ouderwets Sam Sam een verse stamppot voor twee personen weggeven, uiteraard met een heerlijk nagerecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:23

Nu ook McDelivery in Alphen aan den Rijn Centrum

Even geen tijd of zin om te koken na een drukke dag of heb je iets te vieren? Dan kun je nu ook in Alphen je favoriete McDonald’s burgers makkelijk thuis laten bezorgen. Via McDelivery bezorgt McDonald’s vanaf vandaag ook in Alphen Centrum de McDonald’s favorieten thuis. Via McDelivery kunnen Alphenaren de iconische Big Mac, klassieke Franse Frietjes of een lekker menu van McDonald’s makkelijk bestellen om er thuis van te genieten.

Advertorial Cultuur vandaag 10:50

Ensemble Conforto beleeft vrijdag eerste publieke uitvoering

In deze tijd een nieuw ensemble oprichten, het is misschien een beetje vreemd, maar het getuigt van moed en betrokkenheid bij de tijd waarin we leven. Toch gaat het Conforto Ensemble vrijdag 30 oktober in première. ‘’Want deze virale tijden vragen om vitale muziek!’’

Coronavirus in Alphen vandaag 10:05

Wachttijden voor coronatest nemen af bij GGD Hollands Midden

Wekenlang was het topdrukte in de corona teststraten. Er gingen dagen overheen voordat je getest kon worden en de uitslag had. Maar die periode is volgens GGD Hollands Midden nu zo goed als voorbij. De testcapaciteit is namelijk vergroot.