gemeentearchief/Stichting Oud Alphen

Beleef ‘Alfen’ met de Beleefroutes van de Heerlijkheid van Alfen

Alphen aan den Rijn heeft een rijke geschiedenis, maar veel van deze geschiedenis is inmiddels niet meer op straat te zien voor Alphenaren. Daarom is het project ‘De Heerlijkheid van Alfen’ in het leven geroepen, waarbij de onzichtbare geschiedenis van Alphen weer zichtbaar wordt. Nu kun je dit ook zelf ontdekken met de Beleefroutes.

Met de Beleefroutes van De Heerlijkheid van Alfen ontdek je de onzichtbare geschiedenis van Alphen aan den Rijn. Van Romeinse soldaten en middeleeuwse kastelen via prachtige buitenplaatsen tot de eerste zelfstandige Coca-Colafabriek. Met de routes kom je er alles over te weten.

Hoe werkt het? Download de gratis BeleefRoutes App via de App Store of Google Play. Download vervolgens de route ‘De Heerlijkheid van Alfen’ (ca. 6 km). Deze route is geschikt voor iedereen van 7 tot 107 jaar. Onderweg vind je extra verhaaltjes en opdrachten, interessant voor volwassenen en leuk voor kinderen. Het is ook mogelijk om de route ‘Tijdreis door Alfen (ca. 2 km) te downloaden, een route die speciaal uitgestippeld is voor kinderen en schoolklassen, met quiz en puntentelling.

Meer weten over de geschiedenis van Alphen aan den Rijn? Lees hier alle artikelen van ‘De Heerlijkheid van Alfen’.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.

Heel Alphen Beweegt gisteren 12:45

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.