gemeentearchief/Stichting Oud Alphen

Beleef ‘Alfen’ met de Beleefroutes van de Heerlijkheid van Alfen

Alphen aan den Rijn heeft een rijke geschiedenis, maar veel van deze geschiedenis is inmiddels niet meer op straat te zien voor Alphenaren. Daarom is het project ‘De Heerlijkheid van Alfen’ in het leven geroepen, waarbij de onzichtbare geschiedenis van Alphen weer zichtbaar wordt. Nu kun je dit ook zelf ontdekken met de Beleefroutes.

Met de Beleefroutes van De Heerlijkheid van Alfen ontdek je de onzichtbare geschiedenis van Alphen aan den Rijn. Van Romeinse soldaten en middeleeuwse kastelen via prachtige buitenplaatsen tot de eerste zelfstandige Coca-Colafabriek. Met de routes kom je er alles over te weten.

Hoe werkt het? Download de gratis BeleefRoutes App via de App Store of Google Play. Download vervolgens de route ‘De Heerlijkheid van Alfen’ (ca. 6 km). Deze route is geschikt voor iedereen van 7 tot 107 jaar. Onderweg vind je extra verhaaltjes en opdrachten, interessant voor volwassenen en leuk voor kinderen. Het is ook mogelijk om de route ‘Tijdreis door Alfen (ca. 2 km) te downloaden, een route die speciaal uitgestippeld is voor kinderen en schoolklassen, met quiz en puntentelling.

Meer weten over de geschiedenis van Alphen aan den Rijn? Lees hier alle artikelen van ‘De Heerlijkheid van Alfen’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie vandaag 09:17

Eigenaar gezocht van gestolen dure fiets

Op woensdag 20 januari controleerden handhavers in het Bospark in Alphen een persoon zonder vaste woon- of verblijfplaats. Opvallend was dat hij een dure fiets bij zich had. De politie is nu op zoek naar de echte eigenaar van de fiets.