Lars Ferwerda

Beleef Alphen: Klimpark Alphen

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: Klimpark Alphen. 

Het lukt me dit keer, in tegenstelling tot de Kinderboerderij, in één keer bij de Zegersloot te geraken. Als ik mijn fiets heb neergezet meld ik me bij het Klimpark. Voordat het feestje begint wordt me eerst een charmante veiligheidsgordel aangemeten. Ik denk dat als ik hiermee op de dansvloer zou staan, de meisjes niet op me af zouden rennen. Maar ach, veiligheid natuurlijk voor alles. Een helm maakt mijn outfit compleet.

Uitzicht vanaf de starttoren

Het park heeft één starttoren, van waaruit je alle drie de andere torens kan bereiken. Vanuit hier hebben de instructeurs een goed uitzicht over het klimpark. De eerste toren is de makkelijkste, en de derde de moeilijkste. Ik begin dan ook maar gewoon bij de eerste, maar kijk wel al gelijk uit naar de derde toren waar je naar toe moet door te tokkelen.

De veiligheidsgordel blijkt zijn werk te doen en ik kan me een misstap veroorloven. Toch probeer ik door beheerst over te komen mijn dilettantisme op het gebied van klimmen te verhullen. Het is me mijn eer te na om nu te stoppen en te worden gered door een instructeur. Dat gaat me dus niet gebeuren, nee, ik moet door.

Balanceren op grote hoogte

Het hoogtepunt is natuurlijk het tokkelen. Dit zijn tientallen meters door de lucht, op een goede snelheid. Voordat ik me weer kan bedenken besluit ik door te zetten, ogen dicht en gaan! Als ik ben opgevangen door een paar stevige kussens begin ik weer gretig aan de volgende toren. Klimmen, klauteren, uit balans raken, verkeerd inschatten en weer een stapje terug zetten. Bij de plateau’s rust ik telkens even uit, terwijl ik onder mijn voeten de pony’s zie grazen.

Het klimmen is een activiteit die mijn overlevingsmechanisme aan het werk zet. En of het nou komt omdat ik in beweging ben, mijn hartslag gaat omhoog. Bij het tokkelen glijden mijn handen weg en heb ik geen grip. En op grote hoogte balanceren, ondanks dat ik geen hoogtevrees heb, werkt ook niet bepaald rustgevend. Zeker als je op een stukje hout staat die wegglijdt.

Veel belevenissen in Park Zegersloot

Het leuke aan het klimpark is dat het geschikt is voor iedereen, of je het nou doet met bijvoorbeeld je kinderen, of als teambuildingsuitje. Het ligt op een mooie locatie en er is genoeg ruimte om uit te breiden. Ondernemer Ron Prins weet dan ook te vertellen dat er in de toekomst misschien een zipline komt van de plek waar je je kaartje koopt naar de starttoren. Daarnaast is er in dit gebied met een kinderboerderij en een midgetgolfbaan ook wat te doen voor de kleintjes. Het Zegerslootgebied is echt een plek waar je wat kan beleven!

Benieuwd naar andere activiteiten die je kunt ondernemen in Alphen en omgeving? Hier lees je over alle plekken die Lars bezoekt. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:36

Auto vliegt uit de bocht en belandt in de sloot

Op de Steekterweg in Alphen heeft op donderdag 24 september een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een auto vloog uit de bocht en belandde in de sloot. De bestuurder is met de schrik vrijgekomen.

Advertorial Horeca gisteren 17:09

Grieks restaurant Olympia: hetzelfde concept op een nieuwe locatie

Sinds dinsdag 15 september is Grieks restaurant Olympia verhuisd naar het voormalige pand van Noël Kitchen Bar op de Raadhuisstraat 106. De nieuwe locatie is groter, waardoor er nog meer ruimte is om de kwaliteit te bieden die je van Olympia gewend bent.

Verkeer en vervoer gisteren 15:24

Planning gewijzigd: Eisenhowerlaan later dan gepland afgesloten

Vanwege werkzaamheden zou de Eisenhowerlaan in Alphen eigenlijk in het weekend van 16 tot 19 oktober worden afgesloten, maar dit is gewijzigd. De weg gaat nu dicht van donderdagavond 22 oktober tot maandag 26 oktober. Dit geldt voor al het verkeer.