Lars Ferwerda

Beleef Alphen: Klimpark Alphen

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: Klimpark Alphen. 

Het lukt me dit keer, in tegenstelling tot de Kinderboerderij, in één keer bij de Zegersloot te geraken. Als ik mijn fiets heb neergezet meld ik me bij het Klimpark. Voordat het feestje begint wordt me eerst een charmante veiligheidsgordel aangemeten. Ik denk dat als ik hiermee op de dansvloer zou staan, de meisjes niet op me af zouden rennen. Maar ach, veiligheid natuurlijk voor alles. Een helm maakt mijn outfit compleet.

Uitzicht vanaf de starttoren

Het park heeft één starttoren, van waaruit je alle drie de andere torens kan bereiken. Vanuit hier hebben de instructeurs een goed uitzicht over het klimpark. De eerste toren is de makkelijkste, en de derde de moeilijkste. Ik begin dan ook maar gewoon bij de eerste, maar kijk wel al gelijk uit naar de derde toren waar je naar toe moet door te tokkelen.

De veiligheidsgordel blijkt zijn werk te doen en ik kan me een misstap veroorloven. Toch probeer ik door beheerst over te komen mijn dilettantisme op het gebied van klimmen te verhullen. Het is me mijn eer te na om nu te stoppen en te worden gered door een instructeur. Dat gaat me dus niet gebeuren, nee, ik moet door.

Balanceren op grote hoogte

Het hoogtepunt is natuurlijk het tokkelen. Dit zijn tientallen meters door de lucht, op een goede snelheid. Voordat ik me weer kan bedenken besluit ik door te zetten, ogen dicht en gaan! Als ik ben opgevangen door een paar stevige kussens begin ik weer gretig aan de volgende toren. Klimmen, klauteren, uit balans raken, verkeerd inschatten en weer een stapje terug zetten. Bij de plateau’s rust ik telkens even uit, terwijl ik onder mijn voeten de pony’s zie grazen.

Het klimmen is een activiteit die mijn overlevingsmechanisme aan het werk zet. En of het nou komt omdat ik in beweging ben, mijn hartslag gaat omhoog. Bij het tokkelen glijden mijn handen weg en heb ik geen grip. En op grote hoogte balanceren, ondanks dat ik geen hoogtevrees heb, werkt ook niet bepaald rustgevend. Zeker als je op een stukje hout staat die wegglijdt.

Veel belevenissen in Park Zegersloot

Het leuke aan het klimpark is dat het geschikt is voor iedereen, of je het nou doet met bijvoorbeeld je kinderen, of als teambuildingsuitje. Het ligt op een mooie locatie en er is genoeg ruimte om uit te breiden. Ondernemer Ron Prins weet dan ook te vertellen dat er in de toekomst misschien een zipline komt van de plek waar je je kaartje koopt naar de starttoren. Daarnaast is er in dit gebied met een kinderboerderij en een midgetgolfbaan ook wat te doen voor de kleintjes. Het Zegerslootgebied is echt een plek waar je wat kan beleven!

Benieuwd naar andere activiteiten die je kunt ondernemen in Alphen en omgeving? Hier lees je over alle plekken die Lars bezoekt. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.