Josh Walet
Advertorial Horeca

Beleef Italië in Alphen aan den Rijn

Osteria La Piazza heeft nog maar kort zijn deuren geopend. Het restaurant heeft zich laten inspireren door Italië, waar een Osteria een ontmoetingsplek voor vrienden en familie is. Maar Osteria La Piazza is meer dan dat. Je kan er namelijk ook lunchen, dineren en borrelen. En dat op z’n Italiaans!  

Sandro is de eigenaar van Osteria La Piazza. Zijn ouders zijn 34 jaar geleden een Italiaans restaurant begonnen. Een aantal jaren geleden heeft hij dat restaurant samen met zijn broer overgenomen. Vorig jaar begon zijn broer een ijssalon in de Hooftstraat. Toen het pand naast de ijssalon van zijn broer vrij kwam, twijfelde Sandro geen moment: hij wilde naast de ijssalon van zijn broer een nieuw restaurant beginnen. “Door mijn Italiaanse roots ben ik een echt familiemens. Dingen samen doen vind ik gewoon gezelliger.”

Menukaarten
De Wijnkaart is zorgvuldig samengesteld. Sandro kiest zelf welke wijnen hij op de menukaart zet. Bij ieder gerecht zoekt hij goed passende wijnen, waarbij kwaliteit centraal staat. Hij kiest bijvoorbeeld wijnen die lekker zijn bij een door hem zelf samengesteld vers borrelplankje met kaas, vleeswaren en/of vis.

Naast veel aandacht te besteden aan de wijnen, besteed Sandro ook aandacht aan het maken van ambachtelijke producten, waaronder brood. Alle producten die Osteria La Piazza aanbiedt, worden met veel zorg bereidt. Sandro maakt geen gebruik van fabriekswerk, alles maakt hij vers. Ambachtelijkheid staat dan ook centraal bij het Italiaanse restaurant.

Wekelijks heeft Osteria La Piazza andere gerechten. Naast dit wisselende menu is er ook een vast menu. Populaire gerechten zoals zelfgemaakte pasta, carpaccio en traditionele lasagne en gebakken aubergine staan altijd op de kaart. Het aanbod in desserts verschilt ook wekelijks. De ene keer zijn er diverse roomdesserts en een andere keer weer tiramisu, een goede reden om vaker terug te komen om de verschillende Italiaanse desserts te proeven!

Jaarmarkt
Benieuwd naar de lekkere pizza’s en focaccia broodjes van het Italiaanse restaurant? Osteria La Pizzeria staat de hele dag met een kraampje op de Jaarmarkt!

Wil jij meer weten over Osteria La Piazza? Bezoek dan eens de website www.lapiazza-alphenaandenrijn.nl of kom langs: Hooftstraat 25, 2406 GD Alphen aan den Rijn. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 t/m 21:00 uur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 20:01

Kinderalimentatie – hoe gaat het in zijn werk?

Scheiden brengt financiële onzekerheid met zich mee. Kun je straks na de scheiding nog wel alles betalen? Heb je recht op kinderalimentatie en/of partneralimentatie? Vragen en zorgen rondom de kinderalimentatie spelen vaak een grote rol als de beslissing is genomen om te gaan scheiden. Zo ook bij mensen die Roosmarijn Groenendijk laatst aan tafel had.

Coronavirus in Alphen gisteren 19:29

Toerisme in eigen land en binnen Europa wordt mogelijk vanaf 15 juni

Basisscholen mogen vanaf 8 juni weer volledig open. Maar dat was niet de belangrijkste mededeling die premier Rutte op woensdagavond te melden had tijdens de persconferentie. Dat was het nieuws dat we deze zomer weer op vakantie kunnen. Maar: ga wel 'wijs op reis'. 

Overige gisteren 17:18

Eigenaresse van ring uit 1928 gevonden

Het was een bijzondere vondst, de ring uit 1928 die op dinsdag 2 juni bij de politie werd binnengebracht. Dankzij een eerlijke vinder heeft de politie nu de ring kunnen overhandigen aan de rechtmatige eigenaresse.

Algemeen gisteren 16:28

Oproep: laat afval niet op straat slingeren

We kunnen en mogen steeds meer de straat op nu de maatregelen stapsgewijs worden versoepeld. Dit nodigt uit om samen te komen, zeker als het buiten lekker weer is. Maar dit brengt ook meer zwerfafval met zich mee, wat kan zorgen voor levensbedreigende situaties bij dieren.

Calamiteiten gisteren 15:39

Meerdere inbraken in Kerk en Zanen

In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 juni zijn er meerdere inbraken geweest in Kerk en Zanen. Het betreft inbraken bij woningen in de Vuurlaan en de Braziliëstraat.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:41

'Architectonische kijkdoos' in de Raadhuisstraat

Tijdens de coronacrisis werken veel mensen thuis. Om het kantoor er toch wat leuker uit te laten zien in deze tijden, heeft B3D Architectuur iets creatiefs bedacht. In de Raadhuisstraat in Alphen hebben zij namelijk architecten van karton op hun stoelen geplaatst, zodat ze toch nog een beetje aanwezig zijn op kantoor.