Josh Walet
Advertorial Horeca

Beleef Italië in Alphen aan den Rijn

Osteria La Piazza heeft nog maar kort zijn deuren geopend. Het restaurant heeft zich laten inspireren door Italië, waar een Osteria een ontmoetingsplek voor vrienden en familie is. Maar Osteria La Piazza is meer dan dat. Je kan er namelijk ook lunchen, dineren en borrelen. En dat op z’n Italiaans!  

Sandro is de eigenaar van Osteria La Piazza. Zijn ouders zijn 34 jaar geleden een Italiaans restaurant begonnen. Een aantal jaren geleden heeft hij dat restaurant samen met zijn broer overgenomen. Vorig jaar begon zijn broer een ijssalon in de Hooftstraat. Toen het pand naast de ijssalon van zijn broer vrij kwam, twijfelde Sandro geen moment: hij wilde naast de ijssalon van zijn broer een nieuw restaurant beginnen. “Door mijn Italiaanse roots ben ik een echt familiemens. Dingen samen doen vind ik gewoon gezelliger.”

Menukaarten
De Wijnkaart is zorgvuldig samengesteld. Sandro kiest zelf welke wijnen hij op de menukaart zet. Bij ieder gerecht zoekt hij goed passende wijnen, waarbij kwaliteit centraal staat. Hij kiest bijvoorbeeld wijnen die lekker zijn bij een door hem zelf samengesteld vers borrelplankje met kaas, vleeswaren en/of vis.

Naast veel aandacht te besteden aan de wijnen, besteed Sandro ook aandacht aan het maken van ambachtelijke producten, waaronder brood. Alle producten die Osteria La Piazza aanbiedt, worden met veel zorg bereidt. Sandro maakt geen gebruik van fabriekswerk, alles maakt hij vers. Ambachtelijkheid staat dan ook centraal bij het Italiaanse restaurant.

Wekelijks heeft Osteria La Piazza andere gerechten. Naast dit wisselende menu is er ook een vast menu. Populaire gerechten zoals zelfgemaakte pasta, carpaccio en traditionele lasagne en gebakken aubergine staan altijd op de kaart. Het aanbod in desserts verschilt ook wekelijks. De ene keer zijn er diverse roomdesserts en een andere keer weer tiramisu, een goede reden om vaker terug te komen om de verschillende Italiaanse desserts te proeven!

Jaarmarkt
Benieuwd naar de lekkere pizza’s en focaccia broodjes van het Italiaanse restaurant? Osteria La Pizzeria staat de hele dag met een kraampje op de Jaarmarkt!

Wil jij meer weten over Osteria La Piazza? Bezoek dan eens de website www.lapiazza-alphenaandenrijn.nl of kom langs: Hooftstraat 25, 2406 GD Alphen aan den Rijn. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 t/m 21:00 uur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:22

Een muzikaal feest met Piano en Pils bij Maggie Blue

Reserveer maar alvast een plekje in je agenda, want Piano en Pils is terug van weggeweest bij Maggie Blue! Elke maand zal het spetterende duo zorgen voor een feestelijke zaterdagavond.  

Overige gisteren 17:11

Alphenaar vrijgelaten na vechtpartij

Op zondagochtend 13 oktober vond er een vechtpartij plaats in de Julianastraat in Alphen. De politie heeft de verdachte, een 36-jarige Alphenaar, vrijgelaten.  

Horeca gisteren 16:18

Restaurantweek: ZoetWater

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer ZoetWater in Nieuwkoop. 

Advertorial Winkels gisteren 13:26

Dessous Lingerie

Op zoek naar lingerie, bad-, nacht- of beenmode? Je bent voor deze – en andere – artikelen aan het juiste adres bij Dessous Lingerie. Kom je in oktober langs? Dan kun je profiteren van de kortingsactie!