Hiroshi Seo
Advertorial Voorstelling

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Met meer dan 40 drums op het podium, waaronder de indrukwekkende 'Odaiko', gemaakt van een enorme boom van 400 jaar oud en 500 kg zwaar, belichaamt YAMATO de kracht van toewijding en vaardigheid. Maar het gaat niet alleen om kracht: hun optredens zijn een meeslepende mix van krachtige ritmes en delicate tonen. Wat hun optredens echt uniek maakt, is de interactie met het publiek. De toeschouwers worden deelnemers, verenigd door het geluid van de Taiko en de emoties die het oproept.

'Hinotori' roept op tot actie, tot opstaan en vliegen hoog als een Feniks. Het is een viering van de kracht van de menselijke geest om te herrijzen, om het licht te dragen en om te schitteren, zelfs in de donkerste momenten.

Bekijk hier een voorproefje van de voorstelling.

Info & kaarten

Rakuda_2022_-_2[1].jpg

Tickets

Hinotori – De vleugels van de Feniks is op vrijdag 26 april om 14:00 en 16:00 te zien in Castellum. Kaarten zijn te koop via www.castellum.nl of aan de theaterkassa (di t/m za: 12:00 - 14:00 uur)


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.