Gemeente Alphen aan den Rijn

‘Beleefwereld centraal’ in nieuwe gemeentelijke communicatiestrategie

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een nieuwe gemeentelijke communicatiestrategie gemaakt. Het doel? De tevredenheid over gemeentelijke communicatie onder inwoners en ondernemers vergroten.

Een paspoort aanvragen, een kapotte lantaarnpaal melden of een subsidie aanvragen. Iedere inwoner heeft wel eens met de gemeente te maken. Daarnaast spelen er onderwerpen waarvan inwoners op de hoogte moeten of willen zijn, of waar ze invloed op willen hebben. Denk aan een wegafsluiting, nieuwe partners in de huishoudelijke hulp, de herontwikkeling van de Ridderhof, de laatste coronamaatregelen of meedenken over de inrichting van een speeltuin.

Tevredenheid vergroten

Gemeente Alphen aan den Rijn vindt het daarom belangrijk dat de communicatie over al deze onderwerpen goed gaat. Om deze reden is er een nieuwe gemeentelijke communicatiestrategie gemaakt, waarin staat vermeld hoe Gemeente Alphen aan den Rijn wil communiceren.

“Hierin staat wat belangrijk is in communicatie en hoe wij aansluiten bij de verwachtingen van inwoners. Het is de paraplu boven alles wat Gemeente Alphen aan den Rijn communiceert”, aldus de gemeente. “Het doel is de tevredenheid over onze gemeentelijke communicatie onder inwoners en ondernemers te vergroten.”

Participatie en samenwerking waar mogelijk

Gemeente Alphen aan den Rijn wil toegankelijk, helder, herkenbaar, tijdig en betrouwbaar communiceren. “Vanuit de beleefwereld en communicatievoorkeuren van inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en medewerkers. Daar waar het kan door participatie en samenwerking.”

Bij het opstellen van de communicatiestrategie zijn de resultaten van onlangs uitgevoerde flitspeilingen en de jaarlijkse belevingspeiling onder inwoners over de gemeentelijke communicatie meegenomen. De nieuwe communicatiestrategie is opgesteld met inbreng van raad, het college, het management van de gemeentelijke organisatie en team Bestuursondersteuning en Communicatie. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.