Plutosport
Advertorial Evenementen

Ben jij al klaar voor de 20 van Alphen?

Ben jij al klaar voor de 20 van Alphen? Plutosport geeft jou de laatste tips om helemaal ready aan de start te verschijnen!

De basis

Alles begint met goede hardloopschoenen! Je kunt er verder nog zo hip uitzien, maar als jij krom loopt van de pijn in je voeten ziet niemand hoe blits de rest van je outfit is…

Bekijk hier de hele collectie hardloopschoenen van Plutosport!

Kleren maken de man/vrouw

De tight is momenteel één van de meest populaire kledingstukken onder hardlopers. De tight heeft dan ook vele voordelen: hij biedt veel bewegingsvrijheid, voorkomt dat de benen tegen elkaar schuren en is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Is het kouder dan 10°C? Kies dan voor een lange tight om te voorkomen dat je spieren koud blijven/worden!

’s Zomers heb je natuurlijk genoeg aan een dun hardloopshirtje (en voor de dames is een fijne sportbeha sowieso geen overbodige luxe), maar nu het nog wat kouder is, kun je ervoor kiezen om je te kleden volgens het drielagensysteem. Dit houdt in dat je direct op het lichaam een thermoshirt draagt, daar overheen draag je een hardloopshirt en als laatste draag je een hardloopjack. Is het te warm voor het drielagensysteem? Dan kun je het hardloopjack achterwege laten.

Bekijk hier de hele hardloopkledingcollectie van Plutosport!

Warming-up en cooling-down

Start iedere training (en wedstrijd!) met een goede warming-up, zodat je spieren alvast lekker warm zijn en de kans op een blessure verkleind wordt. Ben je gefinisht? Daarna is een goede cooling-down minstens net zo belangrijk. Je spieren hebben namelijk een flinke prestatie geleverd, het is nu belangrijk om ze langzaam te laten ontspannen.

Gaan met die banaan

Zorg ervoor dat je de afstand die je tijdens de 20 van Alphen gaat lopen al eens, maar het liefst vaker, gelopen hebt! Je kunt tijdens die oefenrondjes namelijk goed uittesten aan welk voedsel jouw lichaam behoefte heeft. Veel hardlopers eten tijdens een run krentenbollen, bananen of mueslirepen om snel energie te krijgen, maar andere hardlopers vinden het juist lekker om (isotone) sportdranken of sportgel tot zich te nemen.

Succes, toi toi toi en break a leg!

Dat laatste bedoelt Plutosport natuurlijk niet letterlijk… Ze willen je gewoon heel veel plezier en succes toewensen tijdens het hardlopen! En vergeet niet om ook een klein beetje te genieten tijdens de tocht.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 08:55

Koningin Julianabrug een dag afgesloten

Alphenaren opgelet! Vanaf vanavond kun je een dag lang niet over de Koningin Julianabrug. Dit in verband met werkzaamheden die dan worden uitgevoerd. 

Van 0 naar 20 gisteren 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie gisteren 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).