Advertorial Evenementen

Benefietconcert Oekraïne boekt swingende band The Faculty bij

Rotaryclub en Theater Castellum slaan de handen ineen en organiseren een benefietconcert voor Oekraïense vluchtelingen. Diverse artiesten werken belangeloos aan het concert mee. De swingende, zeskoppige band The Faculty is nu toegevoegd aan de line-up.

Trieste beelden

Dagelijks bereiken ons de trieste beelden uit Oekraïne van kapotgeschoten gebouwen, overvolle ziekenhuizen en een aanzwellende stroom vluchtelingen. Er is gebrek aan alles: voedsel, medicijnen, kleding en zorg. Gelukkig wordt er op grote schaal hulp geboden, ook in Nederland en ook in Alphen aan den Rijn. Het benefietconcert is daar een mooi voorbeeld van.

“Iedereen herkent het gevoel van machteloosheid dat je bij deze beelden overvalt. Dit concert geeft niet alleen ons, maar heel Alphen de mogelijkheid om iets te doen”, aldus initiatiefnemer Rotaryclub Alphen. Zij nodigt daarom iedereen van harte uit om bij het benefietconcert voor Oekraïne aanwezig te zijn. Alle opbrengsten worden ingezet om hulp in Oekraïne mogelijk te maken.

Artiesten treden belangeloos op

Theater Castellum stelt zondag 24 april van 14:30 tot 17:00 uur gratis de grote zaal beschikbaar. Diverse lokale en landelijke artiesten komen optreden. De presentatie is in handen van de Oekraïense Victoria Koblenko. Ook Oekraïners die al in onze gemeente wonen of hier worden opgevangen, zijn betrokken bij de samenstelling van het programma. “Het belooft een onvergetelijk evenement te worden.”

Diverse artiesten, die allemaal belangeloos meewerken aan het benefietconcert, zijn eerder al bekend gemaakt. Nu is ook The Faculty toegevoegd aan de line-up. Deze veelzijdige coverband uit Amsterdam maakt van elk optreden een waar muzikaal feestje. Tijdens hun optredens komen veel genres aan bod: van 70s Soul en Dans Classics (Stevie Wonder, Jacksons, Earth, Wind & Fire) tot 80s en 90s (Alanis Morisette, Anouk) en recente Pop en Disco (Bruno Mars, Dua Lipa).

Mooie en veelzijdige muziek staat centraal deze middag, met optredens van onder meer:

  • Actrice en cabaretière Sanne Wallis de Vries
  • Muziekvereniging 'Door Samenwerking Sterk' uit Aarlanderveen
  • Trio Tangata' featuring Aubrey Snell op saxofoon
  • Singer-songwriter Naomi Snell met band
  • De veelbelovende Alphense artiest Daya Hendrix
  • De bekende Alphense singer-songwriter Ruud Houweling, featuring Amir Swaab

Kaartverkoop

Het definitieve programma zal binnenkort bekendgemaakt worden, maar reserveer zondagmiddag 24 april alvast in je agenda. “Het wordt niet alleen een fantastisch concert, maar ook een mooie manier om uw medeleven en solidariteit te tonen. Bedankt daarvoor!”

Kaarten voor dit benefietconcert kosten € 25, dit is inclusief een consumptie. Koop kaarten bij Theater Castellum of Alphens.nl.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”