Josh Walet

Bereid je voor op de 20 van Alphen met deze tips!

Ben jij al klaar voor de 20 van Alphen? Wij zijn er om je te helpen! Met het evenement om de hoek, delen we graag essentiële tips om je optimaal voor te bereiden op deze dag. Lees verder hoe je jezelf kunt klaarstomen voor deze hardloopwedstrijd!

De 20 van Alphen staat voor de deur en het is tijd om je voor te bereiden! Hier zijn enkele belangrijke tips om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor deze dag:

  • Controleer het parcours en starttijd: Zorg ervoor dat je de route die je gaat lopen kent en controleer je starttijd hier.
  • Inschrijving en startnummer: Schrijf je vandaag nog in en haal je startnummer de dag vóór de race op in het Oude Raadhuis, Burgemeester Visserpark 28, Alphen aan den Rijn. De openingstijden zijn als volgt: zaterdag 2 maart: 11:00 tot 19:00 uur en zondag 3 maart: 10:30 uur tot aan de start van je onderdeel. Lees hier meer!
  • Bereikbaarheid van het evenement: Bekijk van tevoren de bereikbaarheid van het evenement. Als inwoner van Alphen aan den Rijn wordt je aangeraden zoveel mogelijk op de fiets te komen. Gratis bewaakte fietsenstallingen zijn beschikbaar bij De Vest en MBO Rijnland (Ambonstraat 1).
  • Voldoende slaap: Zorg ervoor dat je de nacht(en) voorafgaand aan de race goed slaapt. Een gemiddelde slaapduur van zeven en een half tot 8 uur is aanbevolen voor een optimale prestatie. Voldoende rust zorgt voor een goed herstel en helpt je om fit en energiek aan de start te verschijnen.
  • Voeding voor de race: Eet je laatste maaltijd ongeveer twee uur voor de race. Kies voor voeding met veel koolhydraten, zoals pasta, rijst, aardappelen, bananen, brood en vruchtsappen. Vermijd pittig eten als je er gevoelig voor bent.
  • Koolhydraatstapeling: Neem enkele dagen voor de race meer koolhydraten op in je dieet. Dit helpt bij het opbouwen van je koolhydraatvoorraden en is vooral gunstig voor races die langer dan een uur duren, voor een betere prestatie tijdens langere races.
  • Vermijd nieuwe recepten: Probeer geen nieuwe, onbekende recepten uit voor de race. Blijf bij vertrouwde voeding om maagproblemen te voorkomen.
  • Warming-up: Begin je training met een goede warming-up, zoals 10 minuten wandelen of rustig joggen. Dit bereidt je lichaam voor op de race en stimuleert geleidelijk de bloedcirculatie.
  • Begin rustig: Start de race op een rustig tempo en bouw geleidelijk aan je snelheid op. Probeer niet te snel te starten om energie te sparen voor het einde van de race.

Bezoek de website van de 20 van Alphen voor meer informatie over het evenement. Hoe bereid jij je voor op deze dag?


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.