Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

De Bruggenrun is al vele jaren een sfeervol en drukbezocht evenement dat het plezier van sporten combineert met de gezelligheid rond de start en finish. Dankzij de laagdrempelige opzet kan iedereen meedoen, en de 5 km route is ook uitstekend geschikt om te wandelen. Ook dit jaar hebben de organisatoren hard gewerkt aan het verbeteren van de route.  De Aarkade is verder af, de Emmalaan is heringericht. Met waarschijnlijk de hoogste brugdichtheid van Nederland blijft de Bruggenrun een unieke ervaring.

De routes zijn al te verkennen via de volgende links:

De routes zijn nu al te verkennen. Ze staan op straat uitgepijld, en bij de officiële Bruggenrun gaan er uiteraard begeleiders op de fiets mee.

De Bruggenrun start op donderdagavond 20 juni om 20:00 uur vanuit Hendrick’s Pub (Prins Hendrikstraat 119 in Alphen a/d Rijn). Ook de finish is bij Hendrick’s Pub. Inschrijven kan alleen op de avond zelf tussen 18:00 en 19:45 uur. Deelname is uiteraard gratis, maar donaties voor het goede doel van deze editie worden zeer op prijs gesteld.

Goede doelen

Graag stellen we de goede doelen van deze Bruggenrun aan je voor. Ze hebben er dit keer twee:

  • Stichting Resa zet zich in om plaatsgenoten met een lichamelijke beperking, van tijdelijke of blijvende aard, actief deel te laten nemen aan sport. Dit doen ze zowel in het zwembad als in de zaal. Zo zorgen ze dat ook voor mensen bij wie dat minder makkelijk gaat, beweging en vooral deelname aan activiteiten mogelijk is.
  • Stichting Tikkertje steunt onderzoek naar gentherapie voor de (nu nog ongeneeslijke) genetische hartspierziekte cardiomyopathie. Met als boegbeeld onze plaatsgenoot Seppe van 10, die deze therapie nodig heeft, wil de stichting een behandeling helpen ontwikkelen tegen deze verschrikkelijke hartspierziekte.

Thema

Ook de Bruggenrun doet mee aan de oranje-gekte! Het thema van deze loop is "Oranje Boven". Dus duik die verkleedkist in, of hou je outfit van vandaag gewoon de rest van de week aan.

Afterparty

Rondom de Bruggenrun is er extra veel te beleven in Hendrick’s Pub. Vanaf 18:00 uur zijn er zomerse versnaperingen verkrijgbaar en toeschouwers kunnen genieten van zomerbier. Voor de deelnemers zijn er na afloop verfrissende drankjes beschikbaar. De avond wordt afgesloten met een gezellige afterparty tijdens de zwoele zomeravond.

Meer informatie is te vinden op deze website en op Facebook.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.