Kickstart-Alphen

Beren op de weg voor project Kickstart

Het nieuwbouwproject Kickstart met 48 woningen in Rijnhaven-Oost kent een aantal uitdagingen rond de financieringen. Daarom wil gemeente Alphen aan den Rijn hardheidsclausules invoeren speciaal om de woningen bereikbaar te houden voor starters.

Het project Kickstart is specifiek bestemd voor starters die een eerste woning willen kopen. Het gaat om appartementen in een lagere prijsklasse. Het project valt onder de doelgroepenverordening met anti-speculatiebeding en zelfbewoningsplicht. Dit blijken financiële struikelblokken te zijn voor het krijgen van een hypotheek van de Rabobank en andere grote banken.

De bank verstrekt geen hypotheek aan ouders die willen doorverhuren aan hun kinderen door de zelfbewoningsplicht. De hardheidsclausule op deze regel betekent dat zelfbewoning wordt uitgebreid naar eerstegraads familieleden.
De bank verstrekt ook geen hypotheek als de sociale koopwoningen 10 jaar na eerste ingebruikname voor de doelgroep beschikbaar moeten blijven. Met het toepassen van de hardheidsclausule kan dit wel.

De beide hardheidsclausules zijn inmiddels van toepassing en er kunnen nu hypotheken bij alle banken worden afgesloten zoals deze zijn bedoeld.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 16:16

Oud-trainer Alphense Boys Remco Tuinenburg (51) nieuwe hoofdtrainer van ARC

Remco Tuinenburg wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ARC. Daarmee volgt hij Mark Evers op, die onlangs aankondigde aan zijn laatste seizoen bij de club bezig te zijn. Met Tuinenburg haalt de Alphense Racing Club een man van de club in huis: hij was in eerdere perioden al (jeugd)speler, jeugdtrainer en trainer van diverse selecties bij de Alphense Racing.

Maatschappelijk vandaag 15:24

Kerstpakkettenactie: 350 kerstpakketten naar Alphenaren die dat nodig hebben

Ook dit jaar wordt door het Diaconaal Platform Alphen de Kerstpakkettenactie georganiseerd om plaatsgenoten die een steuntje in de rug verdienen een kerstpakket te bezorgen. Er worden 350 kerstpakketten uitgedeeld aan Alphenaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Advertorial Evenementen vandaag 11:53

Ga knallend de Kerstdagen in met Club Maggie XXL

Heb jij nog geen plannen voor Kerstavond? Dan ben je bij Maggie Blue aan het goede adres. Op 24 december komt het restaurant met een speciale editie van Club Maggie. Heb jij je kaarten al bemachtigd?