Kickstart-Alphen

Beren op de weg voor project Kickstart

Het nieuwbouwproject Kickstart met 48 woningen in Rijnhaven-Oost kent een aantal uitdagingen rond de financieringen. Daarom wil gemeente Alphen aan den Rijn hardheidsclausules invoeren speciaal om de woningen bereikbaar te houden voor starters.

Het project Kickstart is specifiek bestemd voor starters die een eerste woning willen kopen. Het gaat om appartementen in een lagere prijsklasse. Het project valt onder de doelgroepenverordening met anti-speculatiebeding en zelfbewoningsplicht. Dit blijken financiële struikelblokken te zijn voor het krijgen van een hypotheek van de Rabobank en andere grote banken.

De bank verstrekt geen hypotheek aan ouders die willen doorverhuren aan hun kinderen door de zelfbewoningsplicht. De hardheidsclausule op deze regel betekent dat zelfbewoning wordt uitgebreid naar eerstegraads familieleden.
De bank verstrekt ook geen hypotheek als de sociale koopwoningen 10 jaar na eerste ingebruikname voor de doelgroep beschikbaar moeten blijven. Met het toepassen van de hardheidsclausule kan dit wel.

De beide hardheidsclausules zijn inmiddels van toepassing en er kunnen nu hypotheken bij alle banken worden afgesloten zoals deze zijn bedoeld.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.