Ingezonden

Beren verschijnen voor het raam, maar waarom?

Misschien heb je ze al gezien voor de ramen tijdens een wandeling: teddyberen. Op verschillende plekken in Alphen duiken er steeds meer op, maar wat doen die teddyberen daar?

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

Berenjacht Alphen.jpg (foto: Ingezonden)
Berenjacht Alphen.jpg (foto: Ingezonden)
Berenjacht Alphen.jpg (foto: Ingezonden)
Berenjacht Alphen (foto: Ingezonden)

De teddyberen zijn een gevolg van een oproep op social media. Mensen worden opgeroepen om een knuffelbeer voor het raam te plaatsen en vervolgens met de kinderen op berenjacht te gaan. Het idee is geïnspireerd op het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, en is overgewaaid vanuit Australië, het Verenigd Koninkrijk en België.

Het initiatief komt van de Facebookpagina ‘Berenjacht in tijde van Covid19’. “Corona maakt de activiteiten beperkt. Maar wandelen met het gezin mag”, zo luidt de motivatie. “Zo halen we de kids ook vanachter de TV of game console.”

Ook meedoen met de berenjacht? De regels zijn simpel: plaats een beer voor je eigen raam en zoek tijdens een wandeling in jouw buurt naar andere beren. Klik hier voor een plattegrond van de beren in Alphen (let op: de kaart laadt langzaam).

Houd je wel te allen tijde aan de maatregelen van het kabinet en het RIVM, zodat het voor iedereen leuk en veilig blijft.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!