Berenjacht krijgt een vervolg in Alphen, geheel in Sinterklaas-stijl

Achter de ramen van woningen in Alphen verschijnen de laatste tijd steeds meer gluurpietjes. Inwoners van Alphen worden op social media opgeroepen om een gluurpietje achter het raam te plakken. Vervolgens kunnen de kinderen met een Sinterklaasbingokaart op zoek naar de pieten.

Het idee is geïnspireerd op het grote succes van de berenjacht dit voorjaar, waarbij teddyberen voor het raam verschenen. Door het coronavirus zijn de Sinterklaasactiviteiten dit jaar beperkt, maar op deze manier krijgen de kinderen toch een beetje het Sinterklaasgevoel.

Alle kinderen uit Alphen aan den Rijn kunnen opzoek naar de gluurpietjes. Door middel van een bingokaart kunnen de kids de pieten gaan zoeken. De bingokaarten zijn in twee verschillende uitvoeringen. Eén met 12 pieten en één met 24 pieten. Als de kinderen de bingokaart vol hebben, is het idee om deze in hun schoen te stoppen. Sinterklaas geeft hen dan een cadeautje in ruil voor de volle kaart.

Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is een gluurpiet achter het raam te plakken en dan kunnen de kids beginnen met zoeken!

Ben je op zoek naar nog meer vertier? Doe dan mee met #Pakjesmysterie via onze Facebookpagina. In samenwerking met de Fantasie Compagnie verstoppen we cadeautjes op verschillende locaties in Alphen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 19:46

Jongeren komen af op protestactie, grote rel lijkt uit te blijven

Er hangt een grimmige sfeer op het Rijnplein. Tientallen jongeren zijn afgekomen op de oproep die op social media rondging om maandagavond naar het Rijnplein te komen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Vernielingen lijken uit te blijven. 

Alphense Zendmast gisteren 17:15

Alphense zendmast kleurt oranje voor zwembad De Hoorn

Om te vieren dat het buitenbad van zwembad De Hoorn open is om baantjes te zwemmen, kleurt de Alphense zendmast maandagavond 25 januari oranje. Hiermee zet de Alphense zendmast, die tegenover het zwembad staat, De Hoorn nog eens extra in de schijnwerpers.

Advertorial Winkels gisteren 15:39

Subway in de Baronie vanaf vandaag weer geopend na verbouwing

Subway in winkelcentrum de Baronie opent na een verbouwing van twee weken haar deuren om Alphenaren weer te voorzien van overheerlijke broodjes en andere lekkernijen. De vernieuwde winkel heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan!

Winactie Mode gisteren 14:13

Win een stylingbox naar keuze!

Januari is dé maand van nieuwe woonaccessoires. De kerstboom is inmiddels de deur uit, dat betekent dat we het huis weer heerlijk mogen gaan aankleden met nieuwe woonaccessoires! Stylingbox wil jou daarom in de watten leggen. Doe mee aan deze winactie en maak kans op een Stylingbox naar keuze!