Berntsen Mulder wint eerste uitspraak in strijd tegen domeinnaamfraude

Advocatenkantoor Berntsen Mulder houdt zich al langer bezig met domeinnaamfraude. Zij hebben nu tijdens de rechtzaak tegen Trademark Office het voor elkaar gekregen dat er 23 gedupeerde ondernemers in hun gelijk zijn gesteld.

De 23 ondernemers hadden met het bedrijf een mondelinge overeenkomst gesloten maar zij zijn door Trademark Office bedrogen. De rechbank is er van overtuigd dat het bedrijf de gedupeerden willens en weten heeft misleid door opzettelijk onjuiste mededelingen te doen. Het bedrijf bewoog de ondernemers tot het sluiten van onnodige en te dure overeenkomsten.

De overeenkomsten werden gesloten tijdens mondelinge telefoongesprekken. Trademark Office maakte de ondernemers wijs dat andere bedrijven hun domeinnaam wilde overnemen maar dan met .com erachter in plaats van .nl. De ondernemers kregen het aanbod om dit domein zelf te registeren via Trademark Office om te voorkomen dat concurrenten dit zouden doen. Deze gesprekken werden niet opgenomen door Trademark Office.

Attendatieplicht
Zij belde nog een tweede keer om de overeenkomst af te sluiten, deze gesprekken namen zij wel op. Volgens Trademark Office hebben zij een attendatieplicht maar volgens de rechter is dit niet het geval. Het bedrijf maakte de gedupeerden onjuiste dingen wijs, zoals dat zij een domeinnaam in quarantaine konden houden, wat niet mogelijk is.

Oordeel rechter
Bovenstaande activiteiten worden door de rechter gezien als bedrog.Trademark Office is veroordeeld tot betaling van de volledige proceskosten, dit wordt alleen in uitzonderlijke gevallen toegewezen. Dit betekend dat het bedrijf ruim 5600 moet betalen aan de gedupeerden. Een mooie overwinning voor de gedupeerden en Berntsen Mulder advocaten.Bottom of Form

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.

Evenementen gisteren 18:14

Na regen komt zonneschijn… in 2021 weer naar Zomerspektakel

“Alsof het zo heeft moeten zijn dat de weergoden het dit weekend laten afweten”, zegt Stanley de Looze ondertussen kijkend naar een bewolkte en grauwe lucht. Het is voor nu goed dat het Zomerspektakel aan het Meer is doorgeschoven naar volgend jaar, doelend op de bak regen die vrijdagmorgen uit de lucht kwam vallen. Maar het blijft wel een gemis. 

Advertorial Horeca gisteren 14:42

Sportsbar Alphen opent de deuren

Ouderwets gezellig sport kijken met vrienden en een drankje. Een sporthonk vol gezelligheid en lawaai, het mag weer! De Sportsbar Alphen gaat open, daar hebben ze lang op moeten wachten.

Wonen en bouwen gisteren 13:53

110 leerlingen ontwerpen hun eigen duurzame wijk

Ruim 110 leerlingen van twee scholen uit de regio zijn dit jaar de uitdaging aangegaan om een duurzame wijk te ontwerpen. Na een online kick-off in maart van dit jaar gingen de leerlingen in teams aan de slag. Zij bedachten creatieve oplossingen voor een toekomstbestendige wijk in de polder Gnephoek. Op 11 juni wordt tijdens de online finale het winnende team bekendgemaakt.

Overige gisteren 13:10

Vrouwelijke DJ’s verbreken wereldrecord langste female DJ-marathon

Op donderdag 4 juni hebben 137 vrouwelijke DJ’s het wereldrecord van langste female DJ-marathon verbroken. Ze hebben 7 dagen lang, 24 uur per dag non-stop muziek hebben gedraaid in DJ School Alphen. Met deze wereldrecordpoging wilden de organisatoren onder andere benadrukken dat er genoeg ‘DJane’s’ zijn die het DJ-vak verstaan.