Archieffoto

Beroving in het Bospark, drie verdachten aangehouden

Drie personen hebben zaterdagavond twee jongens van 17 en 18 jaar oud beroofd. Dit gebeurde in het Bospark in Alphen aan den Rijn. De drie verdachten zijn aangehouden.

De beroving vond plaats rond 23:15 uur. Daarbij zijn onder meer een elektrische fiets, een scooter en een telefoon gestolen. Politie Alphen aan den Rijn meldt dat even later ook een melding binnenkwam dat een jongen slachtoffer was geworden van een poging tot beroving van zijn fiets.

Nog iets later viel een politie-eenheid uit Kaag en Braassem een groepje jongeren op in Hazerswoude Dorp. “Dit groepje voldeed aan het signalement van de verdachten. Dus de optelsom was snel gemaakt. De drie verdachten werden aangehouden”, aldus de politie. “Een saillant detail was dat één van de verdachten opvallende tatoeages in zijn gezicht had. Niet slim om dan een beroving te plegen. Dat helpt altijd bij een goed signalement.”

De drie verdachten die zijn aangehouden komen niet uit Alphen aan den Rijn. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Den Haag, een 18-jarige man uit Ridderkerk en een 22-jarige man uit Den Haag. “Inmiddels heeft de rechter-commissaris hun voorlopige hechtenis bevolen”, meldt de politie. “De strafzaak zal later dit jaar inhoudelijk worden behandeld door de rechtbank.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige vandaag 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.