Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Berta (61) zegt JA in de Horeca: “Het is heerlijk om zoveel bekende gezichten te zien”

Zeg je restaurant ’s Molenaarsbrug, dan zeg je Berta. Ze is één van de bekendste gezichten bij ’s Molenaarsbrug. Met haar 61 jaar is ze dan wel niet de jongste meer, maar aan stoppen denkt ze voorlopig zeker nog niet. “Als het aan mij ligt, blijf ik nog jaren doorgaan.”

Op de hoek van de Heimanswetering en de Oude Rijn vind je restaurant ’s Molenaarsbrug, in een karakteristiek pand en op een unieke locatie. Als gastvrouw is Berta al jaren onmisbaar in het restaurant. Veel gasten kennen Berta, en Berta kent hen! Zij was al jaren werkzaam bij ‘s Molenaarsbrug toen eigenaren Selina en Martin Kalkhoven in 2017 het restaurant overnamen van Selina’s vader en tante.

Maar Berta’s verleden in de horeca gaat nog verder terug. Voordat ze op 1 juli 2002 in dienst kwam bij ’s Molenaarsbrug, werkte ze bij hotelrestaurant Toor, naast station Alphen aan den Rijn. Toen ze besloot over te stappen naar ’s Molenaarsbrug nam ze aardig wat gasten mee. Een groot deel van deze gasten ziet ze nu nog steeds regelmatig in het restaurant. “Van oudsher zijn de bezoekers bij ons zeer klassiek, maar sinds de overname zijn we bereikbaar voor een zeer groot en breed publiek, echt voor alle leeftijden. En ik zie zoveel bekende gezichten. Dat is heerlijk. Daar geniet ik echt van.”

Het draait om de beleving

‘s Molenaarsbrug is een Frans georiënteerd restaurant. “Klassiek met een moderne twist is wel een goede omschrijving. Onze Franse keuken is geïnspireerd op culinaire invloeden vanuit de hele wereld”, legt Berta uit. “Vroeger heerste het beeld onder Alphenaren dat ’s Molenaarsbrug héél duur en héél chic was. Dat is al lang niet meer. Je kunt bij ons ook gewoon lunchen met een clubsandwich of uitsmijter. En natuurlijk een drankje komen doen op ons sfeervolle terras.”

Dit neemt niet weg dat een bezoek aan ’s Molenaarsbrug net wat uitgebreider is dan aan het gemiddelde restaurant. “Bij ons draait het om de beleving. Uniek aan ’s Molenaarsbrug is dat we net even iets meer service verlenen dan elders. Wij geven nét dat beetje extra en hebben een standaard die we graag willen behouden. Dat zit in kleine dingen. Bij binnenkomst nemen we je jas aan, je krijgt standaard een amuse en brood, we kunnen bijpassende wijnen aanbevelen, en je kunt uitgebreid de tijd nemen om rustig te tafelen. Daar kan ik als gastvrouw alleen maar van genieten.”

Al 46 jaar horecaervaring

Inmiddels is Berta al 46 jaar werkzaam in de horeca. “En ik doe ook niets liever”, glundert ze. “Als gastvrouw ben ik het visitekaartje van het restaurant. En de glimlach op mijn gezicht is oprecht. Ik vind het heerlijk om gasten te verwelkomen en ze met een heel blij gevoel naar huis te laten gaan. En ondanks dat ik er al jaren werk, denk ik echt nog niet aan stoppen. Ik wil graag nog jaren door blijven gaan. Het is ook zo ontzettend belangrijk voor je sociale contacten. Dat wil ik absoluut niet missen. En ook het hechte team collega’s niet.”

Ze raadt een baan bij ’s Molenaarsbrug dan ook zeker aan. “Je leert het vak op een plezierige manier met nét dat ietsje meer zodat je er zelf ook blij van wordt”, vertelt ze. In het team heerst een familiegevoel. “Ons team is als een goed werkende machine. De keuken en bediening zijn onwijs goed op elkaar ingespeeld. En er is een goede sfeer tussen alle werknemers en de werkgever. We doen geregeld leuke dingen als diners en een stukje varen.” En nieuwe medewerkers? “Die maken bij ons meteen deel uit van de familie. Ze draaien vanaf het begin volledig met de anderen mee. We geven ze vertrouwen. En dat werkt!”

Berta zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij haar nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij restaurant 's Molenaarsbrug. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-berta.png


Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.