Alphens EV

Beschermd wonen krijgt code rood van wethouder

Wethouder Han de Jager ziet grote problemen bij het huisvesten van inwoners die op een beschermde woonomgeving in de gemeente Alphen aan den Rijn zijn aangewezen. Het gaat dan onder meer om cliënten die voorheen in een zorginstelling verbleven.

José Huls (GroenLinks) vraagt meer aandacht voor beschermd wonen. "In het najaar staat dit onderwerp op de agenda. De vraag is hoe het zit met begeleiding. Alleen een woning is niet genoeg."

Wethouder De Jager (sociaal domein) beaamt dit, maar ziet een groter probleem. "De mensen worden teruggestuurd naar de regio waar ze vandaan komen. Zij zijn aangewezen op beschermd wonen, maar wij hebben die woningen domweg niet. Wat mij betreft, is het in onze gemeente code rood!"
De Jager heeft gevoelens van onmacht, die overigens worden gedeeld door de wethouder wonen, Gerard van As.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.