Schone Buurt Coaches

Beschermingsmiddelen horen in de restafvalbak

Door de coronacrisis gebruiken we meer beschermingsmiddelen. De vrijwilligers van de Schone Buurt Coaches treffen deze beschermingsmiddelen regelmatig aan op straat, in het riool of bij het plastic afval. Niet helemaal de bedoeling, want wist je dat mondkapjes, handschoenen en gebruikte tissues bij het restafval horen?

Veel mensen zijn niet op de hoogte in welke afvalbak de beschermingsmiddelen (mondkapjes, handschoenen en gebruikte tissues) horen. De Schone Buurt Coaches helpen graag, want beschermingsmiddelen in de verkeerde afvalbak gooien of op straat laten slingeren, kan nare gevolgen hebben. “Veel beschermingsmiddelen belanden op straat, in het riool of bij het plastic afval. Maar door beschermingsmiddelen in de verkeerde afvalbak te gooien, wordt het recyclingproces verstoord. De afvalsorteerders lopen hierdoor onnodig risico op besmetting. Textiel wordt bijvoorbeeld handmatig gecontroleerd door medewerkers. Het is niet de bedoeling dat deze medewerkers in aanraking komen met gebruikte mondkapjes.”

Boodschap van de Schone Buurt Coaches: afval in de juiste afvalbak gooien is belangrijk voor ons milieu!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.