Politie Alphen aan den Rijn

Beschonken wegpiraat valt door de mand na trotseren avondklok

In de nacht van vrijdag 16 april op zaterdag 17 april trok een bestuurder de aandacht van een motoragent in Alphen. Een bestuurder die de avondklok trotseerde had toch beter eieren voor zijn geld kunnen kiezen. Al slalommend passeerde hij de politieman, waarna de diender even poolshoogte ging nemen.

Nadat de agent de bestuurder staande hield, vielen er al een aantal dingen op. Ten eerste overtrad de wegpiraat de avondklok. Ten tweede was de scooterrijder niet in het bezit van een helm. Tot slot bleek de bestuurder onder invloed te zijn van alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij bijna 7,5 keer de toegestane hoeveelheid had geconsumeerd, namelijk 710 ug/l.

De bestuurder heeft een rijverbod gekregen en er is een proces-verbaal opgemaakt. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.