Josh Walet

Besmettingen blijven ook in Alphen aan den Rijn oplopen, welke coronamaatregelen liggen op tafel?

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is opnieuw gestegen in Alphen aan den Rijn. Voor het eerst sinds weken ligt het aantal ziekenhuisopnames ook een stuk hoger. Er worden dan ook nieuwe coronamaatregelen verwacht, maar welke maatregelen zijn dat?

Al meerdere weken op rij stijgt het aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn. Vorige week werden er 289 nieuwe besmettingen gemeld, afgelopen week kwamen er 360 nieuwe besmettingen bij. Ten opzichte van die week ervoor werden er ook een paar honderd coronatesten meer afgenomen. Na weken vrijwel geen ziekenhuisopnamen, meldt GGD Hollands Midden nu 7 ziekenhuisopnamen in Alphen aan den Rijn. Er zijn afgelopen week geen inwoners overleden aan het coronavirus.

Nieuwe coronamaatregelen op komst

Dinsdag 2 november vindt er een persconferentie plaats. Er wordt gekeken naar het herinvoeren van de 1,5 meter en het tonen van de coronapas op meer plekken om toegang te krijgen. Aangezien hiervoor een wetswijziging nodig is, wordt niet verwacht dat deze maatregelen tijdens de persconferentie al worden aangekondigd. Mogelijk blijft het bij een ‘dringend advies’. Dit zal ook gelden voor thuiswerken en het dragen van een mondkapje. Daarnaast meldt RTL Nieuws dat het kabinet niet langer uitsluit dat de maatregelen alleen ongevaccineerden raken. Wel wordt verwacht dat dit mogelijk op weerstand stuit van het parlement.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."