PR Ashram

Besturen SCOPE scholengroep en Ashram College willen vanaf januari 2021 gefuseerd verder

SCOPE scholengroep en de Katholieke Stichting Ashram College werken al een tijd samen. Omdat beide partijen dit goed bevalt, willen zij samen gaan onder een bestuur. Daarom willen zij vanaf 1 januari 2021 ook verder met één bestuur, onder de naam van SCOPE scholengroep.

In het college van bestuur van SCOPE zitten op dit moment dezelfde mensen als in het college van bestuur van het Ashram. Daarnaast wordt er ook al nauw samengewerkt op het gebied van onderwijsondersteuning. Beide partijen staan daarom positief tegenover een fusie van de besturen.

Zelfstandig, maar met behoud identiteit

Op deze manier blijven de twee scholen van het Ashram College (een vestiging in Alphen voor vmbo-tl, havo en vwo en een in Nieuwkoop voor vmbo-basis, -kader, -tl en havo) zelfstandig en met behoud van hun eigen (katholieke) identiteit bestaan. “Het bestuur is de paraplu waaronder de scholen functioneren. Als het bestuurlijk rustig is, kunnen de scholen zich richten op wat voor hen belangrijk is: goed onderwijs vanuit de eigen identiteit”, aldus Piet Jansen, voorzitter CvB SCOPE scholengroep.

Laura Geurtsen, lid van de MR van het Ashram College en Pamela van Heuven, voorzitter van de GMR van SCOPE VO: “Er zullen vast allerlei vragen leven, die voor ons ook erg belangrijk zijn. Welke invloed heeft het voor het personeel? Blijven de korte lijnen op school? Blijft het eigen karakter? Blijft de naam hetzelfde? De gevolgen van de besturenfusie voor het personeel zijn uiterst beperkt en worden met de mr’n besproken. De antwoorden op de andere vragen zijn ook heel helder: ja, de korte lijnen blijven, de schoolnamen veranderen niet en ook voor het karakter en de cultuur van de scholen heeft de fusie geen enkel gevolg.”

Onder SCOPE scholengroep vallen in het voortgezet onderwijs al vier vestigingen van de Groene Hart scholen en de Groene Hart Praktijkschool. Vanaf het begin van de samenwerking is een van de belangrijkste thema’s het behoud van de identiteit van het Ashram College geweest. Jansen licht toe: “Dat de identiteit behouden blijft, staat voor ons vast. We willen dat de keuzemogelijkheid in Alphen aan den Rijn hetzelfde blijft en we zijn erg blij dat de christelijke en katholieke scholen in de regio Alphen onder één stichting hun werk voortzetten.”

Kansen voor innovatie en kwaliteitsontwikkeling

De intentie is om de regionale positie van de nieuwe organisatie te versterken. De centrale onderwijsondersteunende diensten worden samengevoegd. Kennis en kunde zijn zodoende voor de hele organisatie beschikbaar en de administratieve lasten worden minder. “Als we als organisatie regionaal meer gewicht in de schaal leggen, komen er ook meer kansen voor innovatie en kwaliteitsontwikkeling. De komende tijd gaan we met onze plannen naar alle betrokkenen toe. Wij hopen dat zij net zo enthousiast worden als wij”, aldus Jansen.

De plannen voor de fusie van de besturen worden eind september aan de medezeggenschapsraden voorgelegd. Ouders en andere betrokkenen kunnen daarna hun mening geven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voor Kinderen vandaag 10:41

Het Alphens Sinterklaas Journaal ook dit jaar op Alphens.nl

Het nieuwe seizoen van Het Alphens Sinterklaas Journaal is ook dit jaar weer te zien via Alphens.nl. Het is dit jaar een bijzondere editie van de bekende kinderserie uit Alphen aan den Rijn, het is namelijk het tiende seizoen!

Coronavirus in Alphen vandaag 09:46

Politieagenten en BOA's gaan in gesprek met minister Grapperhaus

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus is dinsdag 27 oktober in gesprek gegaan met politieagenten en BOA’s uit de regio. Bij dit gesprek waren ook twee agenten van de noodhulp en horecasurveillance in Alphen aanwezig.

Politie gisteren 18:55

Politie arresteert Alphenaren voor witwassen en drugshandel

Op dinsdagochtend 27 oktober heeft de politie drie Alphenaren aangehouden. Twee Alphenaren (34 en 35) zijn aangehouden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen en handel en productie in softdrugs. De andere Alphenaar (22) is aangehouden als medeverdachte. 

Onderwijs gisteren 18:24

Lyceumleerlingen komen voor het eerst in het nieuwe schoolgebouw

Een feestelijke dag voor leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen. Zij mochten op dinsdag 27 oktober namelijk voor het eerst kennis maken met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag is de eerste echte lesdag in het nieuwe schoolgebouw.

Advertorial Horeca gisteren 17:49

Bedrijfskerstdiner wordt spectaculaire Drive Thru

Alfreds heeft iets unieks bedacht. Normaal gesproken hebben zij in de decembertijd veel bedrijven die bij hen de kerstdiners en kerstborrels boeken. Dit jaar wordt dat toch even anders, dus daar moest een nieuw en uniek idee voor komen: de Alfreds Drive Thru!