PR Ashram

Besturen SCOPE scholengroep en Ashram College willen vanaf januari 2021 gefuseerd verder

SCOPE scholengroep en de Katholieke Stichting Ashram College werken al een tijd samen. Omdat beide partijen dit goed bevalt, willen zij samen gaan onder een bestuur. Daarom willen zij vanaf 1 januari 2021 ook verder met één bestuur, onder de naam van SCOPE scholengroep.

In het college van bestuur van SCOPE zitten op dit moment dezelfde mensen als in het college van bestuur van het Ashram. Daarnaast wordt er ook al nauw samengewerkt op het gebied van onderwijsondersteuning. Beide partijen staan daarom positief tegenover een fusie van de besturen.

Zelfstandig, maar met behoud identiteit

Op deze manier blijven de twee scholen van het Ashram College (een vestiging in Alphen voor vmbo-tl, havo en vwo en een in Nieuwkoop voor vmbo-basis, -kader, -tl en havo) zelfstandig en met behoud van hun eigen (katholieke) identiteit bestaan. “Het bestuur is de paraplu waaronder de scholen functioneren. Als het bestuurlijk rustig is, kunnen de scholen zich richten op wat voor hen belangrijk is: goed onderwijs vanuit de eigen identiteit”, aldus Piet Jansen, voorzitter CvB SCOPE scholengroep.

Laura Geurtsen, lid van de MR van het Ashram College en Pamela van Heuven, voorzitter van de GMR van SCOPE VO: “Er zullen vast allerlei vragen leven, die voor ons ook erg belangrijk zijn. Welke invloed heeft het voor het personeel? Blijven de korte lijnen op school? Blijft het eigen karakter? Blijft de naam hetzelfde? De gevolgen van de besturenfusie voor het personeel zijn uiterst beperkt en worden met de mr’n besproken. De antwoorden op de andere vragen zijn ook heel helder: ja, de korte lijnen blijven, de schoolnamen veranderen niet en ook voor het karakter en de cultuur van de scholen heeft de fusie geen enkel gevolg.”

Onder SCOPE scholengroep vallen in het voortgezet onderwijs al vier vestigingen van de Groene Hart scholen en de Groene Hart Praktijkschool. Vanaf het begin van de samenwerking is een van de belangrijkste thema’s het behoud van de identiteit van het Ashram College geweest. Jansen licht toe: “Dat de identiteit behouden blijft, staat voor ons vast. We willen dat de keuzemogelijkheid in Alphen aan den Rijn hetzelfde blijft en we zijn erg blij dat de christelijke en katholieke scholen in de regio Alphen onder één stichting hun werk voortzetten.”

Kansen voor innovatie en kwaliteitsontwikkeling

De intentie is om de regionale positie van de nieuwe organisatie te versterken. De centrale onderwijsondersteunende diensten worden samengevoegd. Kennis en kunde zijn zodoende voor de hele organisatie beschikbaar en de administratieve lasten worden minder. “Als we als organisatie regionaal meer gewicht in de schaal leggen, komen er ook meer kansen voor innovatie en kwaliteitsontwikkeling. De komende tijd gaan we met onze plannen naar alle betrokkenen toe. Wij hopen dat zij net zo enthousiast worden als wij”, aldus Jansen.

De plannen voor de fusie van de besturen worden eind september aan de medezeggenschapsraden voorgelegd. Ouders en andere betrokkenen kunnen daarna hun mening geven.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.