Pixabay

Bestuur Alphia teruggetreden

Op maandag 28 oktober is tijdens de algemene ledenvergadering een mondelinge motie ingediend, waarbij het zittende bestuur van voetbalvereniging Alphia is opgeroepen terug te treden.

Naar aanleiding van de mondelinge motie heeft er een schriftelijke stemming plaatsgevonden. Met 70 tegen 50 stemmen werd de motie verworpen. Een aantal bestuursleden trad niettemin af, maar voorzitter Ank de Groot bleef op haar post. 

Aanleiding voor de commotie is een brief, die is opgesteld of gedragen wordt door een aantal vrijwillegers ex-bestuursleden en ereleden. Daarin wordt gesteld dat de voorzitter te veel op afstand beslissingen neemt, vrijwilligers niet de waardering geeft, die ze verdienen, niet reageert op mail en te weinig verstand van een voetbalvereniging heeft. "Door de voorzitter waren medestanders opgetrommeld, die je normaal nooit ziet bij een ledenvergadering", aldus een vrijwilliger.  "Zo was er het complete 1e elftal dat door de voorzitter gepaaid is met een trainingskamp tijdens de winterstop". 

De Groot stelt dat  de vereniging sterk gegroeid is en dat er daarom een ander bestuursmodel nodig is, dat beter aansluit op de huidige situatie. Dat gaat vaak niet zonder slag of stoot, omdat er teveel mensen bij het oude willen blijven, terwijl we 2x zo groot zijn geworden en de huidge eisen heel anders zijn dan 20 jaar geleden".  

Een groot aantal vrijwilligers en bestuursleden zegt te stoppen met hun werk. Overigens was er tijdens de ledenvergadering geen andere kandidaat voorzitter beschikbaar, wat natuurlijk de argumenten van de tegenstanders van de Groot niet ten goede kwam.  

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.

Overige vandaag 10:21

SERA neemt FD Gazellen Award in ontvangst

Op donderdagmiddag 14 november mocht SERA opnieuw een FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Het Financieel Dagblad reikt deze prijs uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.