Pixabay

Bestuur Alphia teruggetreden

Op maandag 28 oktober is tijdens de algemene ledenvergadering een mondelinge motie ingediend, waarbij het zittende bestuur van voetbalvereniging Alphia is opgeroepen terug te treden.

Naar aanleiding van de mondelinge motie heeft er een schriftelijke stemming plaatsgevonden. Met 70 tegen 50 stemmen werd de motie verworpen. Een aantal bestuursleden trad niettemin af, maar voorzitter Ank de Groot bleef op haar post. 

Aanleiding voor de commotie is een brief, die is opgesteld of gedragen wordt door een aantal vrijwillegers ex-bestuursleden en ereleden. Daarin wordt gesteld dat de voorzitter te veel op afstand beslissingen neemt, vrijwilligers niet de waardering geeft, die ze verdienen, niet reageert op mail en te weinig verstand van een voetbalvereniging heeft. "Door de voorzitter waren medestanders opgetrommeld, die je normaal nooit ziet bij een ledenvergadering", aldus een vrijwilliger.  "Zo was er het complete 1e elftal dat door de voorzitter gepaaid is met een trainingskamp tijdens de winterstop". 

De Groot stelt dat  de vereniging sterk gegroeid is en dat er daarom een ander bestuursmodel nodig is, dat beter aansluit op de huidige situatie. Dat gaat vaak niet zonder slag of stoot, omdat er teveel mensen bij het oude willen blijven, terwijl we 2x zo groot zijn geworden en de huidge eisen heel anders zijn dan 20 jaar geleden".  

Een groot aantal vrijwilligers en bestuursleden zegt te stoppen met hun werk. Overigens was er tijdens de ledenvergadering geen andere kandidaat voorzitter beschikbaar, wat natuurlijk de argumenten van de tegenstanders van de Groot niet ten goede kwam.  

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Economie vandaag 15:33

Vraag het de Helpdesk Geldzaken

Behalve dat de coronacrisis zorgen over de gezondheid geeft, kunnen de gevolgen ook voelbaar zijn in jouw portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen, maar blijven jouw uitgaven gelijk? Krijg je minder opdrachten of werk je minder uren? Het is belangrijk dat je niet in geldproblemen komt.

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.

Gemeente vandaag 12:11

Parkeren van aanhangwagen, caravan, camper of trailer

De zomervakantie komt er bijna aan. Ben je van plan om weg te gaan met een aanhangwagen, caravan, camper of trailer? Let er dan op dat je dit voertuig in de gemeente Alphen aan den Rijn maximaal drie aaneengesloten dagen op de openbare weg of een parkeerplaats mag laten staan binnen de bebouwde kom.