Josh Walet

Bestuurder (13) maakt ongeluk met scooter

Een keertje op een scooter rijden zonder rijbewijs gebeurt regelmatig. Ook afgelopen weekend vond een botsing met een scooter en auto plaats waarbij de scooterrijder geen rijbewijs had. Toen de politie ter plaatste kwam bleek er nog meer mis te zijn.

Het ongeluk vond plaats op de Chopinsingel in Alphen aan den Rijn naar aanleiding van een botsing tussen een scooter en auto. De politie kwam ter plaatste. De bestuurder van de scooter bleek nog maar 13 jaar oud te zijn. De bijrijder was zelfs nog jonger dan dat. De bestuurder en de bijrijder zijn overgebracht naar het ziekenhuis. 

Regels voor rijden van scooter

Het komt regematig voor dat regels rondom scooters niet gehandhaafd worden. Hieronder  staan de regels voor het rijden van een scooter nog even onder elkaar.

  • Minimaal 16 jaar zijn;
  • Een bromfietsrijbewijs (type AM) hebben;
  • Een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) hebben;
  • Het kentekenbewijs bij je hebben;
  • Op het fiets/bromfietspad of op de rijbaan rijden.
  • Een goedgekeurde bromfietshelm dragen bij het rijden van een bromfiets met een maximale snelheid van 45 km/u. 

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.