Een bestuurder heeft zich zondagnacht behoorlijk in de nesten gewerkt door met slechts 50 km/u op de N11 te rijden en daarbij ook nog met flink wat alcohol op achter het stuur te kruipen.

Het rijgedrag van de bestuurder werd opgemerkt. Naar aanleiding van de melding kwam de politie in actie. De bestuurder bleek met slechts 50 km/u op de N11 te rijden. De politie trof de auto en de bestuurder aan. Wat volgde was een blaastest, waarbij de bestuurder een F indicatie blies. Dit is de zwaarste indicatie op het apparaat. De man wilde zijn rijbewijs niet aan de politie geven, maar later troffen zij deze aan in zijn broekzak.

Op het politiebureau weigerde de man iedere vorm van medewerking. Vervolgens werkte hij zichzelf nog verder in de nesten door de agenten de beledigen en te bedreigen. Ook maakte hij zich schuldig aan weerspannigheid, wat inhoudt dat hij zich met geweld verzet heeft tegen een ambtenaar die werkzaam is in de rechtmatige uitoefening van zijn functie.

De verdachte zit nog vast. Zodra de man nuchter is en zijn advocaat gesproken heeft, moet hij zich verklaren bij de recherche.