Politie Alphen aan den Rijn

Bestuurders van GO Sharing scooter krijgen boete voor rijden zonder rijbewijs

De politie heeft afgelopen weekend drie bestuurders van een elektrische deelscooter van GO Sharing betrapt op rijden zonder rijbewijs. Daarbij reden zij ook nog met een account van een ander.

Sinds woensdag 28 april maken de GO Sharing deelscooters onderdeel uit van het straatbeeld in Alphen. En ze lijken al direct erg 'in trek' bij de jeugd. Al na één dag trof een wijkagent een gestripte scooter aan. Dat is niet het enige, want even later trof een handhaver een flink toegetakelde scooter aan op straat. Daarbij is er sprake van overlast, de scooters worden soms zelfs midden op de weg gedumpt.

De politie liet eerder al weten dat ze hopen dat de scooters snel worden gebruikt op de manier waarvoor ze bedoeld zijn. “Door de scooters te gebruiken voor doeleinden waar deze niet geschikt voor zijn, door niet alleen de huurder maar ook anderen erop te laten rijden (ook zonder rijbewijs), door de scooters te vernielen of hinderlijk en buiten het service gebied achter te laten, veroorzaken deze personen niet alleen financiële schade en overlast, maar ook onveilige situaties op de weg”, aldus de politie. “Wij hopen oprecht dat de scooters op normale wijze gebruikt gaan worden en zo bij zullen dragen een schone stad.”

Rijden zonder rijbewijs

Afgelopen weekend was dit in ieder geval nog niet bij iedereen het geval. De politie betrapte drie bestuurders van een GO Sharing scooter namelijk op het rijden zonder rijbewijs. Daarbij werd ook duidelijk dat zij met het account van iemand anders reden, aangezien je via de app de gegevens van je rijbewijs dient in te vullen voordat je gebruik kunt maken van de deelscooter. De politie heeft een bekeuring uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs. “GO Sharing treft passende maatregelen”, aldus de politie.

Wat valt dan onder deze passende maatregelen? Het rijden zonder rijbewijs levert een boete van € 500 op. Het laten rijden van iemand anders op jouw account kost nog eens € 500 boete. De drie bestuurders zullen naar verwachting dus deze bedragen moeten betalen. Benieuwd waar nog meer boetes op staan bij het onjuist gebruiken van de GO Sharing deelscooters? Dat lees je hier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.