Politie Alphen aan den Rijn

Bestuurders van GO Sharing scooter krijgen boete voor rijden zonder rijbewijs

De politie heeft afgelopen weekend drie bestuurders van een elektrische deelscooter van GO Sharing betrapt op rijden zonder rijbewijs. Daarbij reden zij ook nog met een account van een ander.

Sinds woensdag 28 april maken de GO Sharing deelscooters onderdeel uit van het straatbeeld in Alphen. En ze lijken al direct erg 'in trek' bij de jeugd. Al na één dag trof een wijkagent een gestripte scooter aan. Dat is niet het enige, want even later trof een handhaver een flink toegetakelde scooter aan op straat. Daarbij is er sprake van overlast, de scooters worden soms zelfs midden op de weg gedumpt.

De politie liet eerder al weten dat ze hopen dat de scooters snel worden gebruikt op de manier waarvoor ze bedoeld zijn. “Door de scooters te gebruiken voor doeleinden waar deze niet geschikt voor zijn, door niet alleen de huurder maar ook anderen erop te laten rijden (ook zonder rijbewijs), door de scooters te vernielen of hinderlijk en buiten het service gebied achter te laten, veroorzaken deze personen niet alleen financiële schade en overlast, maar ook onveilige situaties op de weg”, aldus de politie. “Wij hopen oprecht dat de scooters op normale wijze gebruikt gaan worden en zo bij zullen dragen een schone stad.”

Rijden zonder rijbewijs

Afgelopen weekend was dit in ieder geval nog niet bij iedereen het geval. De politie betrapte drie bestuurders van een GO Sharing scooter namelijk op het rijden zonder rijbewijs. Daarbij werd ook duidelijk dat zij met het account van iemand anders reden, aangezien je via de app de gegevens van je rijbewijs dient in te vullen voordat je gebruik kunt maken van de deelscooter. De politie heeft een bekeuring uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs. “GO Sharing treft passende maatregelen”, aldus de politie.

Wat valt dan onder deze passende maatregelen? Het rijden zonder rijbewijs levert een boete van € 500 op. Het laten rijden van iemand anders op jouw account kost nog eens € 500 boete. De drie bestuurders zullen naar verwachting dus deze bedragen moeten betalen. Benieuwd waar nog meer boetes op staan bij het onjuist gebruiken van de GO Sharing deelscooters? Dat lees je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport vandaag 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstakels ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente vandaag 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur vandaag 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.