Advertorial Wonen en bouwen

Betaalbaar wonen op een top locatie met leeftijdsgenoten? Het is binnenkort mogelijk voor Alphenaren!

De verbouwing van het complex van woningcorporatie Woonforte aan de Noorderkeerkring is gestart en Villex Vastgoedbescherming transformeert de locatie binnenkort naar De Jazz Woondiversiteit. Dit project biedt 126 tijdelijke woonruimtes voor jou als jonge Alphenaar en spoedzoekers uit de gemeente Alphen aan den Rijn.

Wonen in een gebouw waar jonge bewoners met verschillende achtergronden elkaar stimuleren, helpen bij persoonlijke ontwikkeling en waarbij zij samen werken aan een mooie toekomst. Het kan vanaf begin juli al!

Met meerdere Woondiversiteiten in Nederland biedt Villex woonruimtes aan al bijna 5.500 huurders met de meest verschillende achtergronden. Zo zijn de projecten al te vinden in Amsterdam, Delft, Leiden, Bloemendaal, Middelburg en Barendrecht. De Jazz Woondiversiteit is een unieke tak van De Woondiversiteit. Jazz, wat staat voor Jonge Alphenaren Zoeken Zelfstandigheid, is een bijzonder concept wat bijdraagt aan de zelfstandigheid van Jonge Alphenaren.

Rob Olivier, directeur van Villex: “De Jazz Woondiversiteit is een bijzonder project waarbij jongeren het zelf doen. Samen zorgen zij voor een leefbare, schone en veilige woonomgeving. Als bewoner ben je één van de schakels die ervoor zorgt dat de community sterker wordt en mensen zich thuis voelen.”

Naast reguliere bewoners zal Villex ook ‘Captains’ aanstellen. De captain is verantwoordelijk voor de verdieping en zorgt er op zijn of haar manier voor dat De Woondiversiteit het doel van community building bereikt. Een captain verantwoordelijkheid kan bijvoorbeeld zijn dat je extra goed let op veiligheid, schoonmaak of tuinonderhoud.

Naar verwachting kunnen vanaf begin juli al de eerste bewoners intrekken. Enthousiast naar aanleiding van dit artikel? Aanmelden voor het project kan via: www.villex.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.