Het Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival Alphen a/d Rijn wederom succes!

Op zondag 5 mei kleurde het centrum van Alphen aan den Rijn rood, wit, blauw. Het Bevrijdingsfestival Alphen aan den Rijn heeft over de dag duizenden bezoekers getrokken. De programma’s op het Rijnplein en aan de Aarkade waren een groot succes.

Dit jaar was het Bevrijdingsfestival groter dan ooit, met twee podia en de stop van de bevrijdingstocht ‘Vrij aan de Rijn’ op het Rijnplein. Om 12.00 uur liep het plein vol. Onder begeleiding van de Band of Liberation en aanwezigheid van burgemeester Spies en de estafettelopers, reed de colonne historische legervoertuigen over het Rijnplein.

Met de zon op het plein trapte Wild Romance vervolgens af als eerste band. Daarna volgden optredens van De Grote, Daya Hendrix, Pater Moeskroen, Waylon, BENR en DJ Ruben van der Meer. Tijdens de change-overs van artiesten hielden de DJ’s van Alle Hens, Bar Amsterdam en Schatjes de energie op het plein hoog.

Sfeervolle Aarkade

Aan de andere kant van het Alphense centrum ontstond tegelijkertijd een hele gezellige sfeer aan de Aarkade. Door de terrassen die vlak aan het water staan, ontstond een intieme setting waarin het publiek kon genieten van lokaal professioneel talent georganiseerd door cultuurplatform Khabbaz, Bibliotheek Rijn en Venen en Galerie Alphen Art. Kunst, dans, spoken word, muziek, alles kwam voorbij. De middag werd afgesloten door de Alphen on Fire schoolbands.

Trots

“We kijken met trots terug op deze editie en hebben veel positieve reacties gekregen. We komen nu eerst even bij, maar de plannen voor volgend jaar kriebelen alweer! We doen ons best om ook dan weer een mooie editie neer te zetten”, aldus de organisatie van het Bevrijdingsfestival Alphen aan den Rijn.

Volgend jaar weer zo’n leuk feestje?

Om elk jaar een gratis festival met een mooi programma neer te zetten, is geld nodig. Naast de bedrijven die ons sponsoren zijn extra inkomsten altijd welkom. Zo kunnen we ook volgend jaar een mooi festival garanderen. Vond je het een leuk festival en wil je volgend jaar weer zo’n leuk feestje? Doneer dan eenmalig een bedrag naar keuze via deze website!

bevrijdingsfestival 2024

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.