Josh Walet

Bevrijdingstocht ‘Vrij aan de Rijn’ georganiseerd op Bevrijdingsdag 2023

Het is altijd een feestelijk onderdeel van Bevrijdingsdag, de bevrijdingsrit ‘Vrij aan de Rijn’. Met oude legervoertuigen worden alle acht kernen van onze gemeente bezocht. Ook dit jaar zal de tocht weer georganiseerd worden.

In 2020 en 2021 kon de tocht niet georganiseerd worden vanwege de toen geldende coronamaatregelen. In 2022 vond daarom de verlate viering van 75 jaar vrijheid plaats. Zaterdag 7 mei maakten 42 historische legervoertuigen een rondrit door de gemeente Alphen aan den Rijn om de vrijheid te vieren, georganiseerd door de oranjecomités en evenementencommissies uit de kernen en de scouting van Hazerswoude en Boskoop.

Programma

Dit jaar zal de bevrijdingsrit op vrijdag 5 mei georganiseerd worden. Dit valt dus op Bevrijdingsdag. “Met historische legervoertuigen brengen we het bevrijdingsvuur naar de dorpen”, aldus de organisatie. Het 100-jarige oranje comité Aarlanderveen zal de start van ‘Vrij aan de Rijn’ organiseren.

Verder zal in Alphen-Centrum een intocht georganiseerd worden, komt de tocht door het Burgemeester Visserpark, de Lage Zijde in Alphen en Koudekerk aan den Rijn. De rit zal een lunchstop maken in Hazerswoude-Rijndijk. De bevrijdingstocht zal verder gaan naar Hazerswoude-Dorp, Benthuizen en Boskoop, waar ook een intocht georganiseerd zal worden.

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van Vrij aan de Rijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.