Josh Walet

Bevrijdingsvuur ontstoken in het Burgemeester Visserpark

We staan dit jaar stil bij 76 jaar bevrijding. Om dit te vieren heeft burgemeester Liesbeth Spies traditiegetrouw het bevrijdingsvuur ontstoken in het Burgemeester Visserpark.

Sinds 1948 is het een traditie op Bevrijdingsdag, dan wordt stipt om 00:00 uur het bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei Plein in Wageningen. Vervolgens wordt de vlag in top gehesen en wordt het Wilhelmus gespeeld en/of gezongen. Het symboliseert de overgang van Dodenherdenking op 4 mei naar Bevrijdingsdag op 5 mei.

Met een estafette wordt het bevrijdingsvuur normaal gesproken naar Alphen gebracht, maar vanwege de coronamaatregelen was dat ook dit jaar niet mogelijk. Burgemeester Spies ontstak daarom het bevrijdingsvuur in het Burgemeester Visserpark, zonder publiek. Ook Zwantine Boer, voorzitter van de stichting Alphense Oranje Vieringen, was hierbij aanwezig. Zij stak een kaarsje aan voor de dorpskernen van onze gemeente om te laten zien dat we als één gemeente sterk zijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.