Algemeen

Bewaarder Leiden krijgt soa na 'spuug in oog'

Verdachte B.R. uit Alphen aan den Rijn heeft in oktober 2016 een gevangenbewaarder van het politiebureau in Leiden in zijn oog bespuugd. De bewaarder denkt dat hij daardoor de soa gonnoroe heeft opgelopen en is nu half blind.

De verdachte stond deze week voor de rechtbank in verband met de zaak. Nadat de bewaarder in zijn oog was bespuugd, is deze gaan ontsteken. Later bleek dat de bacterie de ziekte gonorroe had overgebracht aan de man. Met zijn rechteroog ziet de bewaarder bijna niets meer. Om van zijn problemen af te komen kan de man een hoornvliestransplantatie krijgen maar of het er dan beter op wordt, is niet zeker.

De agressieve arrestant had tijdens zijn aanhouding het politiebusje al onder gekotst en later ook zijn cel. Volgens de arrestant was dat omdat hij teveel gedronken had. Toen het slachtoffer er achter kwam dat hij gonnoroe had, deed hij aangifte tegen de verdachte. De arrestant heeft toen een soa-test moeten afnemen maar hier kwam niets uit. Volgens de rechter kan dit mogelijk foutief zijn omdat de test bij zijn penis werd afgenomen en de soa mogelijk in zijn keel zat.

De advocaat van de arrestant meldt dat het mogelijk is dat de bewaarder al langer de soa had. Het is nog nooit voorgekomen dat deze geslachtsziekte via spuug of slijm uit de keel is overgebracht, meldt het LUMC. Waar de schuld ligt, blijft in het midden. De verdachte heeft wel spijt betuigd.

Volgens justitie is hij schuldig aan mishandeling met zwaar lichamelijk letsel. Zij eisen een taakstraf van 160 uur en 20.000 euro schadevergoeding. De uitspraak van de rechter volgt later.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.