Bewaarder Leiden krijgt soa na 'spuug in oog'

Verdachte B.R. uit Alphen aan den Rijn heeft in oktober 2016 een gevangenbewaarder van het politiebureau in Leiden in zijn oog bespuugd. De bewaarder denkt dat hij daardoor de soa gonnoroe heeft opgelopen en is nu half blind.

De verdachte stond deze week voor de rechtbank in verband met de zaak. Nadat de bewaarder in zijn oog was bespuugd, is deze gaan ontsteken. Later bleek dat de bacterie de ziekte gonorroe had overgebracht aan de man. Met zijn rechteroog ziet de bewaarder bijna niets meer. Om van zijn problemen af te komen kan de man een hoornvliestransplantatie krijgen maar of het er dan beter op wordt, is niet zeker.

De agressieve arrestant had tijdens zijn aanhouding het politiebusje al onder gekotst en later ook zijn cel. Volgens de arrestant was dat omdat hij teveel gedronken had. Toen het slachtoffer er achter kwam dat hij gonnoroe had, deed hij aangifte tegen de verdachte. De arrestant heeft toen een soa-test moeten afnemen maar hier kwam niets uit. Volgens de rechter kan dit mogelijk foutief zijn omdat de test bij zijn penis werd afgenomen en de soa mogelijk in zijn keel zat.

De advocaat van de arrestant meldt dat het mogelijk is dat de bewaarder al langer de soa had. Het is nog nooit voorgekomen dat deze geslachtsziekte via spuug of slijm uit de keel is overgebracht, meldt het LUMC. Waar de schuld ligt, blijft in het midden. De verdachte heeft wel spijt betuigd.

Volgens justitie is hij schuldig aan mishandeling met zwaar lichamelijk letsel. Zij eisen een taakstraf van 160 uur en 20.000 euro schadevergoeding. De uitspraak van de rechter volgt later.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 22:32

Alphenaar Ricardo van den Belt wint tv-programma

Vrijdagavond 20 september om 20:30 uur werd de finale uitgezonden van het televisieprogramma Helden door de modder VIPS. Alphenaar Ricardo van den Belt heeft samen met zijn team de beker gewonnen.

Blog Opinie gisteren 20:02

MINERVA Fiets

Alphen aan den Rijn krijgt een beleidsplan voor fietsen, het Programma Fiets. Het programma vervangt de al jaren in zwang zijnde Fietsknelpunten Top 10 van de Fietsersbond.

Evenementen gisteren 15:11

Open dag Dierenambulance Alphen

Op zondag 29 september houdt Dierenambulance Alphen aan den Rijn een open dag. Van 13:00 tot 16:00 is iedereen van harte welkom.  

Overige gisteren 14:19

Repair Café bij Kringloop Alphen

Blijft uw breimachine steeds haken? Donderdag 26 september organiseert Kringloop Alphen aan den Rijn het Repair Café.