Bewaarder Leiden krijgt soa na 'spuug in oog'

Verdachte B.R. uit Alphen aan den Rijn heeft in oktober 2016 een gevangenbewaarder van het politiebureau in Leiden in zijn oog bespuugd. De bewaarder denkt dat hij daardoor de soa gonnoroe heeft opgelopen en is nu half blind.

De verdachte stond deze week voor de rechtbank in verband met de zaak. Nadat de bewaarder in zijn oog was bespuugd, is deze gaan ontsteken. Later bleek dat de bacterie de ziekte gonorroe had overgebracht aan de man. Met zijn rechteroog ziet de bewaarder bijna niets meer. Om van zijn problemen af te komen kan de man een hoornvliestransplantatie krijgen maar of het er dan beter op wordt, is niet zeker.

De agressieve arrestant had tijdens zijn aanhouding het politiebusje al onder gekotst en later ook zijn cel. Volgens de arrestant was dat omdat hij teveel gedronken had. Toen het slachtoffer er achter kwam dat hij gonnoroe had, deed hij aangifte tegen de verdachte. De arrestant heeft toen een soa-test moeten afnemen maar hier kwam niets uit. Volgens de rechter kan dit mogelijk foutief zijn omdat de test bij zijn penis werd afgenomen en de soa mogelijk in zijn keel zat.

De advocaat van de arrestant meldt dat het mogelijk is dat de bewaarder al langer de soa had. Het is nog nooit voorgekomen dat deze geslachtsziekte via spuug of slijm uit de keel is overgebracht, meldt het LUMC. Waar de schuld ligt, blijft in het midden. De verdachte heeft wel spijt betuigd.

Volgens justitie is hij schuldig aan mishandeling met zwaar lichamelijk letsel. Zij eisen een taakstraf van 160 uur en 20.000 euro schadevergoeding. De uitspraak van de rechter volgt later.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 15:35

OM eist 3 jaar voor steekpartij

Op 29 mei vond er een steekpartij plaats op een bouwplaats aan de Dr. J.M. den Uylensingel in Alphen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens de zitting op donderdag 14 november een celstraf van 3 jaar geëist voor de 41-jarige verdachte.

Verkeer en vervoer vandaag 15:01

Verlaging maximumsnelheid, wat verandert er rondom Alphen aan den Rijn?

De kogel is door de kerk: de maximumsnelheid gaat op alle snelwegen omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 uur mag je nergens in Nederland harder dan 100 kilometer per uur rijden. Tussen 19:00 en 06:00 uur mag nog wel 120 of 130 worden gereden, waar dit nu overdag ook al mag. De snelheidsverlaging wordt binnen enkele maanden door het hele land doorgevoerd, en blijft waarschijnlijk voor een langere tijd van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 13 november naar buiten gebracht.

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.