Bewaarder Leiden krijgt soa na 'spuug in oog'

Verdachte B.R. uit Alphen aan den Rijn heeft in oktober 2016 een gevangenbewaarder van het politiebureau in Leiden in zijn oog bespuugd. De bewaarder denkt dat hij daardoor de soa gonnoroe heeft opgelopen en is nu half blind.

De verdachte stond deze week voor de rechtbank in verband met de zaak. Nadat de bewaarder in zijn oog was bespuugd, is deze gaan ontsteken. Later bleek dat de bacterie de ziekte gonorroe had overgebracht aan de man. Met zijn rechteroog ziet de bewaarder bijna niets meer. Om van zijn problemen af te komen kan de man een hoornvliestransplantatie krijgen maar of het er dan beter op wordt, is niet zeker.

De agressieve arrestant had tijdens zijn aanhouding het politiebusje al onder gekotst en later ook zijn cel. Volgens de arrestant was dat omdat hij teveel gedronken had. Toen het slachtoffer er achter kwam dat hij gonnoroe had, deed hij aangifte tegen de verdachte. De arrestant heeft toen een soa-test moeten afnemen maar hier kwam niets uit. Volgens de rechter kan dit mogelijk foutief zijn omdat de test bij zijn penis werd afgenomen en de soa mogelijk in zijn keel zat.

De advocaat van de arrestant meldt dat het mogelijk is dat de bewaarder al langer de soa had. Het is nog nooit voorgekomen dat deze geslachtsziekte via spuug of slijm uit de keel is overgebracht, meldt het LUMC. Waar de schuld ligt, blijft in het midden. De verdachte heeft wel spijt betuigd.

Volgens justitie is hij schuldig aan mishandeling met zwaar lichamelijk letsel. Zij eisen een taakstraf van 160 uur en 20.000 euro schadevergoeding. De uitspraak van de rechter volgt later.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!