Alphen Beweegt

‘Bewegen. Het Nieuwe Normaal.’

Er wordt momenteel veel minder gesport. Bij kinderen is de afname in beweging het grootst: in de categorie 6 tot 12 jaar ging het om een verlies van maar liefst 35 procent. Bewegen is de sleutel voor de toekomst van ‘een weerbaar en vitaal Nederland’.

Het programma 'Samen Actief' van Alphen Beweegt is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen gratis meedoen zonder zich aan te melden. “Elke schooldag en in de vakanties staan onze buurtsportcoaches op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn met sport- en spelmaterialen. Van voetbal en touwtje springen tot tennis, er is voor ieder wat wils”, aldus Iris van Ginhoven van Alphen Beweegt.

Kijk op de website van Alphen Beweegt wanneer ze bij jou in de wijk zijn: https://www.alphenbeweegt.nl/samen-actief/.

banner heel alphen beweegt.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.