Alphens

Bewonder Alphense Boys vanavond in BNNVARA documentaire

Op zondagavond 16 mei om 20:30 uur zijn de jonge Alphense voetballers van voetbalvereniging Alphense Boys te bewonderen in de documentaire Voetbaldroom. Hier volgen zij het team Alphense Boys JO13-1, met prachtige opnames en diverse interviews. 

Om alvast goed in de EK sfeer te komen zendt de publieke omroep een vierdelige documentaireserie uit, waarin jonge voetballers hun droom najagen: profvoetballer worden. In de aflevering op zondag 16 mei volgen zij jonge baltovenaars van Alphense Boys. De Alphense voetbalclub is een kweekvijver van talenten. Ieder jaar stromen circa vijftien talenten door en belanden zij bij betaald voetbalorganisaties (BVO’s).

Unieke ervaring

De trainer van de kersverse hoofdrolspelers, Robin Stolwijk, zag de opnames als een unieke ervaring. In het begin was het best onwerkelijk. Ondanks dat de cameramensen zich goed naar de achtergrond manoeuvreerden is het in het begin als jij en je team gefilmd worden bijzonder en apart, maar dat went snel. Spelers hadden het wel door, maar de focus was op hetgeen wat gedaan moest worden. Voor Alphense Boys is dit een fantastische en unieke ervaring.’’

Wanneer Robin terugblikt op de mooiste momenten uit de docuserie, steekt er één wedstrijd bovenuit. ’’Wanneer het gaat om bij winst doorgaan naar de volgende ronde of bij verlies eruit liggen, dan komen de mooiste emoties bovendrijven. We speelden tegen AFC in de beker. We stonden 1-0 achter bij rust. De tweede helft wonnen we de wedstrijd en die ontlading gaf denk ik wel wat kleur aan dit seizoen, zeker met corona. Dat zal de spelers bijblijven.’’ 

Voetbaldroom is op vanavond om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO3. 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Openbaar vervoer gisteren 17:54

NS-dienstregeling weer zo goed als normaal, maar traject Alphen-Leiden blijft achter

De Nederlandse Spoorwegen had tijdens de coronapandemie de dienstregeling flink aangepast. Veel mensen werken, nog steeds, vanuit huis, waardoor de treinen een stuk leger zijn dan normaal. Sinds deze week rijden de meeste treinen weer volgens schema. Alleen het traject tussen Alphen en Leiden laat nog even op zich wachten. 

Evenementen gisteren 17:05

Alphens.nl wordt mediapartner van Vrij & Blij

Alphens.nl en Vrij & Blij festival slaan de handen ineen. Dit jaar is Alphens.nl mediapartner van Vrij & Blij. Dit betekent een samenwerking voor alle communicatie naar de bezoekers toe.

Advertorial Winkels gisteren 15:49

Woensdag Wijndag: een frisse, witte Muscadet!

Het is weer zover, Woensdag Wijndag bij La Bodega ’87! Deze week kiezen ze, bij zo’n warme dag als vandaag, voor de Lieubeau Muscadet. Deze frisse witte wijn uit Frankrijk past perfect bij de tropische temperaturen van vandaag. Benieuwd wat je erbij eet? Lees verder!

Alphense Zendmast gisteren 15:11

Zendmast in de Nederlandse vlag gekleurd voor geslaagden

Alphen hangt ‘de vlag’ uit voor alle geslaagde scholieren! Op woensdag 16 juni kleurt de toren rood, wit en blauw in verband de examenuitslag voor middelbare scholieren. Aan alle geslaagden: gefeliciteerd!

Evenementen gisteren 14:40

Traditionele Oldtimerdag in september nog niet uitgesloten

Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware traditie: de Oldtimerdag. Afgelopen jaar gooide corona roet in het eten. Hoe zit dat dit jaar? De organisatie laat weten dat een traditionele Oldtimerdag zeker nog niet is uitgesloten.