Museumpark Archeon

Bewonder het pronkstuk van Archeon tijdens de Digitale Nationale Museumweek

Van maandag 20 t/m zondag 26 april vindt de Nationale Museumweek plaats. Dit jaar alleen op een andere manier dan gebruikelijk vanwege het coronavirus. Musea zijn namelijk niet fysiek, maar digitaal te bezoeken. Ook Archeon doet mee.

Momenteel zijn alle musea gesloten, waaronder ook Museumpark Archeon. Dat het nieuwe seizoen niet op de gebruikelijke feestelijke wijze door kon gaan, was een domper. “Iedereen was klaar voor het nieuwe seizoen 2020, het park was start klaar en toen moesten we helaas onze deuren sluiten”, vertelt woordvoerder Mieke Lautenbach.

“Echter, de gezondheid van iedereen is natuurlijk veel belangrijker. Wij leven ook enorm mee met de ouderen, de zieken en de medewerkers in de zorg. We hopen dat iedereen zich aan de regels houdt, zodat er snel een oplossing kan komen. Als we straks weer open mogen, staat de veiligheid voor onze gasten én voor onze collega’s natuurlijk voorop.”

Digitale Nationale Museumweek

Archeon is blij met de digitale editie van de museumweek. “Het initiatief om de Nationale Museumweek digitaal te houden is super. Omdat de musea gesloten zijn en mensen zo veel mogelijk thuis blijven, worden de digitale kanalen steeds belangrijker. Via social media en de website kun je mensen bereiken, vermaken, laten zien en beleven”, vertelt woordvoerder Mieke Lautenbach.

De digitale Nationale Museumweek van Archeon is geheel te volgen op de social media kanalen van Archeon (Facebook, Twitter en Instagram). “Dagelijks delen we foto’s en informatie over onze mooie vondsten en bezienswaardigheden in het park en in Archeologiehuis Zuid-Holland.” Ook op de website valt er wat te beleven. “Daar kun je als het ware ‘door het park lopen’. Via foto’s en tekst kun je alle hutten, huizen en boerderijen betreden.”

Zwammerdamschip als pronkstuk

Tijdens de Digitale Nationale Museumweek kun je vanuit huis ook de pronkstukken van alle deelnemende musea bewonderen. Dit zijn letterlijk pronkstukken, bijzondere objecten of kunstwerken, zowel uit grote en kleine musea. Het Archeon heeft gekozen voor het Romeinse schip de Zwammerdam 2 als pronkstuk. “De Zwammerdam 2 is in het najaar van 2019 volledig gerestaureerd, daarom hebben we gekozen om dit indrukwekkende schip als pronkstuk uit te lichten tijdens de Nationale Museumweek”, aldus Lautenbach.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.