Josh Walet

Bewoner (69) overvallen door twee bekenden van zijn huisgenoot

Vrijdag vond er een overval plaats in een woning aan de Vliestroom in Alphen. De politie meldt nu dat de twee verdachten bekenden zijn van de huisgenoot van de 69-jarige bewoner. Er zijn ook signalementen vrijgegeven.

In een woning aan de Vliestroom werd vrijdagochtend een 69-jarige man beroofd van persoonlijke eigendommen. De politie werd niet direct op de hoogte gebracht van de overval. Agenten werden omstreeks 11:15 uur tijdens hun surveillance aangesproken dat er op de Vliestroom iemand in een woning beroofd zou zijn. Het slachtoffer verklaarde dat hij tussen 10:15 uur en 10:30 uur beroofd was door twee mannen die bekenden zijn van zijn huisgenoot. 

"De mannen waren aan de deur gekomen en kennelijk op zoek naar de huisgenoot van het slachtoffer. Toen deze niet thuis bleek, beroofden zij de 69-jarige van persoonlijke eigendommen. Tijdens de worsteling die daarbij ontstond, werd het slachtoffer geslagen door een van de mannen", laat de politie weten.

Signalement

Van de daders is het volgende signalement bekend:

De eerste dader was een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk en wordt door het slachtoffer eind 20 geschat. Hij was klein van stuk, ongeveer 160 cm lang, heeft een slank postuur en zwart kort haar. Hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek met daarop een licht overhemd en een zwart jack met capuchon.

De tweede dader had eveneens een Noord-Afrikaans uiterlijk en leek volgens het slachtoffer iets ouder dan de eerste man, rond de 30 jaar. Ook hij was ongeveer 160 cm lang en heeft kort zwart haar. Net als zijn mededader droeg hij een blauwe spijkerbroek met daarop een licht overhemd en een zwart jack met capuchon.

De politie is op zoek naar getuigen. Heb jij vrijdagmorgen 24 september iets gezien in de omgeving van de Vliestroom dat met deze beroving te maken kan hebben? Neem dan contact op met de districtsrecherche Alphen-Gouda via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 16:52

De mooiste geschenken vind je bij La Bodega ‘87

De feestdagen staan voor de deur! Aankomend weekend is het Sinterklaas en voor je het weet is het kerst. Ben je nog op zoek naar een mooi geschenk? Bij La Bodega '87 vind je geschenken die zeker weten in de smaak vallen! Laat je verrassen door het uitgebreide assortiment en de mogelijkheden.