Josh Walet

Bewoner doorziet babbeltruc en waarschuwt politie

Vorige zondag werd de Politie Alphen aan den Rijn rond 12:30 uur gealarmeerd door een oplettende bewoner uit Alphen aan den Rijn. De bewoner had een verdachte telefoonoproep ontvangen van iemand die zich voordeed als een "politierecherche". De beller beweerde dat zij vandaag of morgen waardevolle spullen zouden komen ophalen en noemde daarbij ook de naam van een zogenaamde "collega".

De bewoner vertrouwde het niet en doorzag al snel dat het om een babbeltruc ging. Hij aarzelde niet en nam direct contact op met de politie. In overleg met de politie werd afgesproken dat de bewoners meteen 112 zouden bellen als er onbekenden aan de deur zouden verschijnen.

"Wij bellen nooit zomaar om spullen te halen"

De politie benadrukt het belang van waakzaamheid in dergelijke situaties: "We kunnen het niet vaak genoeg benoemen, wij bellen nooit zomaar om spullen te komen halen! Wees gewaarschuwd en deel dit met je ouders of schoonouders. Vertrouw je het niet? Bel 0900-8844 of, als er mensen aan de deur staan met dit verhaal: 112. Wij komen in zo'n geval liever 3x voor niets dan 1x te laat."

Dankzij het snelle optreden van de bewoner kon een mogelijke oplichting worden voorkomen. De politie roept iedereen op om alert te blijven en verdachte situaties direct te melden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.