Josh Walet

Bewoners bieden petitie tegen gratis parkeren in centrum aan

Centrumbewoners zijn donderdag 30 maart massaal naar het Alphense gemeentehuis gekomen. Zij hebben een petitie ondertekend waarin zij bezwaar maken tegen het nieuwe parkeerbeleid. De petitie is namens de bewoners door Nel Schouten overhandigd en door wethouder Relus Breeuwsma namens college en raad in ontvangst genomen.

De centrumbewoners maken al sinds de invoering bezwaar tegen het tijdstip waarbij op straat voor parkeren moet worden betaald. Dit tijdstip is op verzoek van de Alphense ondernemers van 18.00 naar 21.00 uur verschoven. Ook het tarief voor op straat parkeren is verhoogd.

De petitie is aangeboden door centrumbewoner Nel Schouten: "Jullie moeten je schamen. Er wordt alleen gehandeld in belang van de winkeliers en de centrummanager. Aan de bewoners is niets gevraagd. Waarom wilt u bepalen dat wij alleen op zondag bezoek mogen ontvangen?"

De centrumbewoners zijn helemaal niet blij met de gang van zaken waarbij zij zich buitenspel geplaatst voelen. De eerste anderhalf uur parkeren in de parkeergarages is wel in het voordeel van de ondernemers, maar juist in het nadeel van de bewoners. Dat juist bezoekers, onder meer mantelzorgers, van centrumbewoners moeten 'bloeden' om 'winkelen te betalen' zit hen erg dwars. Een ander 'pijnpunt' is de lastige app.

"Wij willen graag dat de eindtijd van betaald parkeren op straat terug gaat naar 18.00 uur. We willen het tarief terug naar 90 cent. En, we willen een gebruiksvriendelijke app", aldus Schouten. "U moet als raad laten zien dat u de stem van de burgers verdient."

Wethouder Breeuwsma zegt dat er een heel duidelijk signaal is afgegeven. "In de komende periode zal duidelijk worden hoe het parkeerbeleid is ontvangen. Helpt het de winkeliers?" De wethouder zegt toe dat het beleid rond de zomer wordt geëvalueerd. Na het zomerreces wordt in de gemeenteraad een nieuw parkeerbeleid vastgesteld. "We moeten als overheid nieuw beleid wel de tijd geven. Tot de evaluatie in de zomer moeten we in gesprek blijven."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.