Josh Walet

Bewoners bieden petitie tegen gratis parkeren in centrum aan

Centrumbewoners zijn donderdag 30 maart massaal naar het Alphense gemeentehuis gekomen. Zij hebben een petitie ondertekend waarin zij bezwaar maken tegen het nieuwe parkeerbeleid. De petitie is namens de bewoners door Nel Schouten overhandigd en door wethouder Relus Breeuwsma namens college en raad in ontvangst genomen.

De centrumbewoners maken al sinds de invoering bezwaar tegen het tijdstip waarbij op straat voor parkeren moet worden betaald. Dit tijdstip is op verzoek van de Alphense ondernemers van 18.00 naar 21.00 uur verschoven. Ook het tarief voor op straat parkeren is verhoogd.

De petitie is aangeboden door centrumbewoner Nel Schouten: "Jullie moeten je schamen. Er wordt alleen gehandeld in belang van de winkeliers en de centrummanager. Aan de bewoners is niets gevraagd. Waarom wilt u bepalen dat wij alleen op zondag bezoek mogen ontvangen?"

De centrumbewoners zijn helemaal niet blij met de gang van zaken waarbij zij zich buitenspel geplaatst voelen. De eerste anderhalf uur parkeren in de parkeergarages is wel in het voordeel van de ondernemers, maar juist in het nadeel van de bewoners. Dat juist bezoekers, onder meer mantelzorgers, van centrumbewoners moeten 'bloeden' om 'winkelen te betalen' zit hen erg dwars. Een ander 'pijnpunt' is de lastige app.

"Wij willen graag dat de eindtijd van betaald parkeren op straat terug gaat naar 18.00 uur. We willen het tarief terug naar 90 cent. En, we willen een gebruiksvriendelijke app", aldus Schouten. "U moet als raad laten zien dat u de stem van de burgers verdient."

Wethouder Breeuwsma zegt dat er een heel duidelijk signaal is afgegeven. "In de komende periode zal duidelijk worden hoe het parkeerbeleid is ontvangen. Helpt het de winkeliers?" De wethouder zegt toe dat het beleid rond de zomer wordt geëvalueerd. Na het zomerreces wordt in de gemeenteraad een nieuw parkeerbeleid vastgesteld. "We moeten als overheid nieuw beleid wel de tijd geven. Tot de evaluatie in de zomer moeten we in gesprek blijven."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.