Google Street View

Bewoners Brittenruststraat krijgen geen schadevergoeding van gemeente

De eigenaren van een woning in de Brittenruststraat in het “Rooie Dorp” in Alphen aan den Rijn hebben vorig jaar een aanvraag gedaan voor “tegemoetkoming in schade” bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Burgemeester en wethouders hebben deze aanvraag, op advies van SAOZ, afgewezen.

De eigenaren van de woning in de Brittenruststraat deden de aanvraag omdat zij van mening zijn dat het nieuwe bestemmingsplan en de ontwikkelplannen van Woonforte in het “Rooie Dorp” zorgen voor waardevermindering van hun perceel. De woning zou volgens de aanvragers minder waard worden omdat de nieuwe woningen in de straat groter worden en meer naar voren komen. Ook vreesden zij voor een beperking in het uitzicht en meer schaduw. Daarnaast zijn zij van mening dat de woning een minder gunstig aanzien krijgt naast de nieuwbouw.

Op verzoek van de gemeente heeft SOAZ (adviseur in onroerende zaken) de zaak onderzocht en aan de hand daarvan een definitief deskundig advies uitgebracht. Volgens SOAZ heeft de inwerkingtreding van het bestemmingsplan geen nadelig gevolg voor de aanvragers. Daarom is besloten de aanvraag af te wijzen en zal er geen schadevergoeding worden uitgekeerd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.