Google Street View

Bewoners Brittenruststraat krijgen geen schadevergoeding van gemeente

De eigenaren van een woning in de Brittenruststraat in het “Rooie Dorp” in Alphen aan den Rijn hebben vorig jaar een aanvraag gedaan voor “tegemoetkoming in schade” bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Burgemeester en wethouders hebben deze aanvraag, op advies van SAOZ, afgewezen.

De eigenaren van de woning in de Brittenruststraat deden de aanvraag omdat zij van mening zijn dat het nieuwe bestemmingsplan en de ontwikkelplannen van Woonforte in het “Rooie Dorp” zorgen voor waardevermindering van hun perceel. De woning zou volgens de aanvragers minder waard worden omdat de nieuwe woningen in de straat groter worden en meer naar voren komen. Ook vreesden zij voor een beperking in het uitzicht en meer schaduw. Daarnaast zijn zij van mening dat de woning een minder gunstig aanzien krijgt naast de nieuwbouw.

Op verzoek van de gemeente heeft SOAZ (adviseur in onroerende zaken) de zaak onderzocht en aan de hand daarvan een definitief deskundig advies uitgebracht. Volgens SOAZ heeft de inwerkingtreding van het bestemmingsplan geen nadelig gevolg voor de aanvragers. Daarom is besloten de aanvraag af te wijzen en zal er geen schadevergoeding worden uitgekeerd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.