Gerrit Jan Voerman

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Met de viering rondden de bewoners uit deze fases, Woonforte, gemeente, ERA Contour en Heijmans een bouwperiode van twee jaar af. Kees Veldkamp, ‘Rooie Dorper’ in hart en nieren onthulde samen met Yaëlla en Noa de nieuwe gevelsteen.

De gevelsteen

Kees Veldkamp woont al 61 jaar in het Rode Dorp en verhuisde op hoge leeftijd (87) naar een nieuwbouwwoning in zijn oude, vertrouwde wijk. “Wat een eer om de gevelsteen te mogen onthullen en hoe fijn is het om dat met de jonge generatie uit het Rode Dorp te doen.”

In de wijk was de nieuwe gevelsteen al een tijdje favoriet onderwerp van gesprek. “Wat zit er achter de houten plaat in de Jan Nieuwenhuijzenstraat tussen nummer 6 en 8?” Voor de nieuwe gevelsteen heeft Woonforte in 2021 een gedicht laten maken door de inmiddels voormalig Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp. Het gedicht luidt als volgt:

Rooie Dorp
Een wijk van het volk
Lief en Leed doorstaan
De daken vol zonnestralen
De mensen met elkaar begaan

De oude gevelsteen uit 1920 is bewaard gebleven op de gevel en hangt tegenover de nieuwe gevelsteen op de Jan Nieuwenhuijzenstraat 8.

Een bedankje voor de klankbordgroep

Tijdens de onthulling stond de manager Wonen van Woonforte, Hans van Haastrecht, ook stil bij de inzet van bewoners in het Rode Dorp. Vijf jaar geleden werd de sloop- en de nieuwbouw aangekondigd. De woningcorporatie vroeg bewoners uit de wijk om mee te denken over de nieuwe woningen. Ruim 25 mensen meldden zich aan voor de klankbordgroep en hebben zich lange tijd ingezet om er mooie woningen van te maken. Hans van Haastrecht bedankte de leden van de klankbordgroep voor hun waardevolle bijdrage en tips.

En dat is gelukt. De huurders in fase 1 wonen ondertussen met veel plezier in hun nieuwe, mooie en energiezuinige woningen. De voorbereidingen voor fase 2 zijn gestart. In fase worden 62 woningen gesloopt en 67 duurzame eengezinswoningen gebouwd. In 2023 zijn deze klaar. Daarna volgt fase 3: de Karel Doormanstraat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.