Archieffoto

Bewoners Steekterweg protesteren tegen de nieuwbouwplannen opvanglocaties

Op maandagavond 29 mei om 19:30 uur vindt er een protestactie plaats van bewoners aan en rondom de Steekterweg. Vijftig vlaggen en spandoeken zullen opgehangen worden.

Bewoners kwamen er vorige week achter dat ze niet allemaal geïnformeerd waren over de drie alternatieve opvanglocaties voor asielzoekers, waaronder Steekterweg 29 en Steekterweg 202. Ze vinden het geen goed idee dat er nog meer groepen op een plek worden opgevangen waar de bewoners al in minderheid zijn. Daarnaast zijn de opvanglocaties te klein voor de grote groep asielzoekers. De bewoners laat weten niet tégen de tijdelijke opvang te zijn voor Oekraïners, maar wel tegen de aantallen, zekerheid van termijn en de duidelijkheid in doelgroepen. Daarom zullen de bewoners protesteren. 

Online petitie offline gehaald

Eerder stond er een petitie online op de website van Avaaz burgerpetities. Niemand van de bewoners weet waarom deze er afgehaald is. Daarom heeft de buurt woensdagavond 24 mei handtekeningen verzameld om toch deze petitie door te starten. Deze zijn tot maandagavond 29 mei in te dienen. Volgens Diana, bewoonster aan de Steekterweg, ‘stromen de handtekeningen nog steeds binnen, ver boven verwachting’. Volgens haar is het opvallend dat er tijdens de raadsvergadering uitsluitend over Oekraïners wordt gesproken maar niet over de asielzoekers of andere doelgroepen.

Reactie Gemeente

“Wij gaan graag in gesprek met omwonenden om te verkennen waar de zorgen zitten en hoe wij een bijdrage kunnen leveren deze op te lossen. Op 31 mei a.s. wordt een informatieavond gehouden. In de eerste maanden na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn er vluchtelingen opgevangen op het terrein van Ipse de Bruggen en dat is heel positief verlopen. “ 

Volgens bewoners heeft alleen het eerste deel van de Steekterweg brieven gekregen. Vanaf het Goudse Rijpad tot aan Zwammerdam niet.

“Omwonenden van de te onderzoeken locaties hebben een brief van ons ontvangen. Het betreft de adressen vanaf Gouwe Kade (Aarkanaal) tot aan de kruising Middenweg, inclusief het Goudse Rijnpad. Dit is een ruim verspreidingsgebied. Daarnaast worden alle bewoners geïnformeerd via de website en Week in Beeld. “

Een bewoner aan de Steekterweg heeft een alternatieve locatie, een boerderij, aangeboden. Hier kreeg de bewoner geen reactie op.

“Er is contact geweest met een bewoner die zijn boerderij als alternatieve locatie heeft aangeboden. Hier vindt komende week overleg over plaats.“


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.