Steekterweg.nl

Bewoners van de Steekterweg opnieuw in actie: “We zijn onjuist geïnformeerd en ingelicht”

Aan de Steekterweg in Alphen wil de Gemeente Oekraïense vluchtelingen huisvesten. Met vlaggen en petities voerden de bewoners eerder al actie. Dit omdat ze het niet eens waren met de aantallen en de communicatie van de Gemeente. De bewoners laten weten opnieuw te protesteren.

Een aantal bewoners heeft door WOO verzoeken meer inzichten gekregen die ze verbazen en waardoor het ze steeds duidelijker wordt dat alles op alles worden gezet om deze locatie ‘door te drammen’.  De Gemeente onderhandelt volgens een WOO verzoek vanaf mei met de grondeigenaar Vossenberg uit Nieuwkoop en komt hier tot op heden niet uit. Dit omdat de gemeente en de grondeigenaar het niet eens kunnen worden over de contractduur.

De bewoners vertellen: “De opstelling van de gemeente tot nu toe kennende zal zij echter alles op alles zetten om tot een overeenstemming te komen. Is dit echter niet in strijd met het raadsbesluit?” Ook concluderen de bewoners uit een mail uit een WOO verzoek dat de aantallen met 25 verhoogd zijn; de Gemeente wil 100 vluchtelingen huisvesting in plaats van de gecommuniceerde 75. Verder staat in een voorstel dat de grondeigenaar het terrein voor tien jaar wil verhuren. Volgens de bewoners had de Gemeente hen echter vijf jaar met eventuele verlenging beloofd.

“De verwachting, die tijdens het ‘keukentafelgesprek’ door de gemeente is uitgesproken, is dat zij na het afsluiten van de huurovereenkomst (augustus) in september de omgevingsvergunning kunnen gaan aanvragen”, vervolgen de bewoners. De bewoners merken op dat de eventuele opvang niet in eind december open kan gaan. “Waar verblijven de Oekraïners dan? Is blijven zitten dan toch opeens een optie? Dat was niet het geval toen wij  voorstelden om de haast uit het proces te halen en samen naar oplossingen te zoeken”, vertellen de bewoners.

“Kortom; we zijn het spuugzat en hangen weer spandoeken op en beramen verdere acties. Daarnaast zijn inmiddels juridische stappen genomen.” Wel benadrukken de bewoners dat zij tegen de komst van grote aantallen zijn, niet tegen de opvang van Oekraïners.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.

Sport gisteren 13:09

13-jarige Serena pakt winst in Thailand na intensieve trainingsperiode

Alphense Serena heeft recentelijk de overwinning behaald tijdens haar trainingskamp in Thailand. Afgelopen januari begon Serena haar reis met een exclusieve 1-op-1 training met de wereldkampioen van One Championship, Superbon. Vervolgens zette ze haar trainingsinspanningen voort bij Tiger Muay Thai in Phuket, waar haar eigen trainer Phet haar met open armen ontving.