Archieffoto

Bewoners weigeren plaatsing rookmelder, Woonforte stapt naar rechter

Sinds 1 juli 2022 is het plaatsen van een rookmelder op elke verdieping van een woning verplicht. Wooncorporatie Woonforte plaatst daarom bij al haar huurders rookmelders. Niet iedereen gaat echter akkoord met het plaatsen van de melders.

Woonforte is als wooncorporatie verplicht de melders te plaatsen. “Helaas krijgen we niet met iedereen contact en geven sommigen geen toestemming”, vertelt een woordvoerder van Woonforte. Omdat Woonforte de rookmelders toch wil plaatsen, stappen zij naar de rechter.

“We zullen stap voor stap te werk gaan, dus niet meteen tegen alle 122 huurders een rechtszaak aanspannen”, aldus de woordvoerder. Op die manier hoopt de wooncorporatie ervoor te zorgen dat meer mensen uiteindelijk meewerken. “We hopen dat huurders zien dat we serieus zijn en dat ze daardoor mee zullen werken. Wij willen liever ook geen rechtszaak.”

Eigen veiligheid

Ook benadrukt Woonforte dat het om de veiligheid van de huurders gaat. “We willen strenger worden in het controleren”, aldus Woonforte. Onlangs vond er incident plaats waarbij huurders blootgesteld worden aan koolmonoxide. “Dit soort dingen willen we voorkomen door beter te controleren. Zo ook de rookmelders.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.