Evenementen

Bewoners willen tennisbaan terug in het Europapark

Een flink aantal bewoners van de Alphense wijk Kerk en Zanen, alsmede scholen en sportinstellingen willen de oude tennisbaan in het Europapark terug.  Na de renovatie  van het park is deze faciliteit niet teruggekeerd. Door omwonenden, sportverenigingen en scholen wordt dit als een gemis ervaren. Daarom is er nu het  Burgerinitiatief Tennisbaan Europapark  waarin de Gemeente gevraagd wordt de tennisbaan weer aan te leggen. De werkgroep is van mening dat dit geen enkel probleem zou moeten zijn. Want er is geen extra  geluidsoverlast voor de omwonenden, de zitgelegenheid In de vorm van de huidige bankjes blijft gehandhaafd,  en er is voldoende omheining om ballen binnen het speelveld te houden. De baan zou niet alleen geschikt zijn voor tennis maar door aangepaste belijning, ook  voor het beoefenen van volleyballen en badmintonnen. De aanlegkosten zullen de 50.000 euro niet te boven gaan waardoor de kosten van aanleg en onderhoud overzichtelijk zijn.

Naast de omwonenden en sympathisanten hebben een aantal organisaties en instellingen hun bereidheid tot medewerking aan en/of ondersteuning van het initiatief toegezegd. Conclusie Het in, past in de maatschappelijk kader van bewegingsstimulering. De gemeenteraad moet nu beslissen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.