Josh Walet

Bewonersvereniging ‘Onder de Hefbrug’ roept gemeente op kwaliteit Alpherium te verbeteren

Om het geluidsoverlast van het Alpherium te beperken is besloten de containers vier hoog te stapelen. Hoewel nu minder geluidsoverlast wordt ervaren, roept de bewonersvereniging ‘Onder de Hefbrug’ de gemeente op de ruimtelijke beeldkwaliteit van de haven te verbeteren.

Door het vier hoog stapelen van de containers wordt er een permanente hoogte van 12 meter bereikt. Volgens de bewonersvereniging sluit dit niet meer aan bij de nabijgelegen viaducten van het spoor en de N11. “Mede omdat alle containers een verschillende kleur hebben ontstaat een overheersende en rommelige aanblik c.q. een slechte beeldkwaliteit. Komend vanuit Bodegraven over de N11 niet bepaald een prettige entree van de stad; de kranen van de haven zijn al van verre zichtbaar en nu komen daar ook nog hoger gestapelde containers bij”, legt ‘Onder de Hefbrug’ uit.

Ook is dit gebied een woongebied waar binnenkort nieuwbouwwoningen gerealiseerd worden. “Het is voor de bewoners van belang om zoveel als mogelijk maatregelen te nemen om de gevolgen en visuele effecten van deze industriële omgeving te beperken en een kwalitatieve impuls aan dit gebied te geven”, vervolgen ze. De gemeente heeft aangegeven extra aandacht te besteden aan de kwaliteitsambities voor het gebied. De bewonersvereniging verzoekt de gemeente aan te geven wat voor maatregelen zij hiervoor zullen treffen.

‘Onder de Hefbrug’ heeft al verschillende maatregelen bedacht wat betreft het Alpherium. Zo willen zij dat de containers die aan de rand van het terrein staan dezelfde kleur hebben, het liefst een kleur die niet opvalt en het best in de omgeving past. Verder willen ze gevelbeplanting en dat de containers tegen elkaar aan worden geplant. Dit zou bijdragen aan minder geluidsoverlast.

De raad zal dit mogelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering op 30 maart bespreken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.