Josh Walet

Bewonersvereniging ‘Onder de Hefbrug’ roept gemeente op kwaliteit Alpherium te verbeteren

Om het geluidsoverlast van het Alpherium te beperken is besloten de containers vier hoog te stapelen. Hoewel nu minder geluidsoverlast wordt ervaren, roept de bewonersvereniging ‘Onder de Hefbrug’ de gemeente op de ruimtelijke beeldkwaliteit van de haven te verbeteren.

Door het vier hoog stapelen van de containers wordt er een permanente hoogte van 12 meter bereikt. Volgens de bewonersvereniging sluit dit niet meer aan bij de nabijgelegen viaducten van het spoor en de N11. “Mede omdat alle containers een verschillende kleur hebben ontstaat een overheersende en rommelige aanblik c.q. een slechte beeldkwaliteit. Komend vanuit Bodegraven over de N11 niet bepaald een prettige entree van de stad; de kranen van de haven zijn al van verre zichtbaar en nu komen daar ook nog hoger gestapelde containers bij”, legt ‘Onder de Hefbrug’ uit.

Ook is dit gebied een woongebied waar binnenkort nieuwbouwwoningen gerealiseerd worden. “Het is voor de bewoners van belang om zoveel als mogelijk maatregelen te nemen om de gevolgen en visuele effecten van deze industriële omgeving te beperken en een kwalitatieve impuls aan dit gebied te geven”, vervolgen ze. De gemeente heeft aangegeven extra aandacht te besteden aan de kwaliteitsambities voor het gebied. De bewonersvereniging verzoekt de gemeente aan te geven wat voor maatregelen zij hiervoor zullen treffen.

‘Onder de Hefbrug’ heeft al verschillende maatregelen bedacht wat betreft het Alpherium. Zo willen zij dat de containers die aan de rand van het terrein staan dezelfde kleur hebben, het liefst een kleur die niet opvalt en het best in de omgeving past. Verder willen ze gevelbeplanting en dat de containers tegen elkaar aan worden geplant. Dit zou bijdragen aan minder geluidsoverlast.

De raad zal dit mogelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering op 30 maart bespreken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.