Bezemer
Advertorial Overige

Bezemer Fitness is de ‘beste fitnessclub van Nederland’

Vorig jaar koos de Publieksjury van de Dutch Fitness Awards de Alphense sportschool als ‘beste Fitnessclub van Nederland.’ De vraag is dus: hoe en waarom heeft Thijs Bezemer dat in een paar jaar tijd gerealiseerd? “Ik mag, samen met ons team, onze klanten gelukkig maken. Dat was de belangrijkste reden voor mij om met dit bedrijf te beginnen.”

“Net voordat ik met deze sportschool begon waren er in Alphen achter elkaar een paar gestopt. Iedereen verklaarde mij voor gek. Ik kwam zelf ook niet uit de fitness, maar uit de verkoop van software en van meubelen. Tóch ben ik hier in volle overtuiging ingestapt.” Voor Thijs was – en is – het grootste doel om iets te doen voor en met mensen. “Ik wil een gezellige sfeer, een schone zaak en veel persoonlijke aandacht geven. Zodat mensen hier met genoegen komen ontspannen bij inspanning.” Dat was nog geen vier jaar geleden. Inmiddels wordt zijn club door jong en oud bezocht en heeft hij de grootste fitnessclub die niet bij een keten hoort in Alphen neergezet.

Iedereen móet bewegen
Stil blijven zitten is niet gezond. In een fitnessclub kan iedereen de beweging halen die hij/zij nodig heeft. Bezemer Fitness heeft op drie verdiepingen en een dependance meer dan 1.500 m2 ruimte voor alle mogelijke activiteiten. “Wij hebben alles dat je van een goed voorziene club kunt verwachten in huis. Dat begint met het team van trainers. Zij kunnen in groeps- of privélessen de aandacht geven die je nodig hebt. Wij hebben 12 mensen in dienst en nog eens meer dan 10 trainers die bij ons hun groepen draaien.” Overigens trekken de verschillende soorten bezoekers zich aan elkaar op: “Dan staat er weer een bewonderende bejaarde naast een bodybuilder.”

Fitness is een trendgevoelige business
De groepen zijn gevarieerd, van jong tot zeer oud, en hebben spannende namen als Virtual BodyPump, Cross Bezemer Boxing, Zumba of Bellicon Move. “Trends volgen in Fitness is belangrijk. Omdat afwisseling belangrijk is om mensen in beweging te houden. Zowel voor de aardigheid, als voor de aandacht voor verschillende spiergroepen. Ik investeer daar met veel plezier in. Als zelfstandig ondernemer heb ik daarin ook een voorsprong op de ketenbedrijven.” Zo heeft Thijs snel gereageerd op de yogadoeken. “Die schroeven wij hier binnenkort aan het plafond.”

Goede mensen voor een goed lopend bedrijf
“Er is een moment geweest dat ik mijzelf over de kop dreigde te werken,” vertelt Thijs, “ik was toen precies aan het doen wat ik niet wilde: maximale uren draaien, overal bovenop willen zitten en de hele tijd beheerst gefrustreerd. Ik heb de zaak een maand aan het team overgelaten. Dat bleef – uiteraard, zeg ik nu – gewoon goed gaan. Ik hoop dat ik mijn team nu dat vertrouwen dubbel en dwars teruggeef. Je doet het uiteindelijk met zijn allen. En dat is precies waar onze clubleden blij van worden.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 18:21

Binnensporten weer mogelijk op drie gemeentelijke locaties

Vanaf woensdag 1 juli is het toegestaan om weer binnen te sporten. Als beheerder komt Gemeente Alphen aan den Rijn verenigingen tegemoet die gebruik willen maken van de gemeentelijke sportaccommodaties. De overheid stelt echter stevige voorwaarden aan het gebruik van een accommodatie. Zomaar een locatie openstellen is met deze voorwaarden niet verantwoord. Daarom heeft de gemeente er als start voor gekozen om drie sportlocaties te openen, verspreid in de gemeente.

Overige gisteren 17:39

Wijkcentrum Kaju Putih officieel geopend

Op woensdagmiddag 1 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih. De sleutel werd overhandigd aan Kaju Putih in het bijzijn van wethouder Kees van Velzen en andere belangstellenden.

Gezondheid en welzijn gisteren 16:04

Alcohol drinkende jongeren in de regio sterk verminderd

Sinds 2013 is het percentage jongeren in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar dat alcohol drinkt, sterk gedaald in Alphen. Dat blijkt uit een meting van het GGD Hollands Midden in het najaar van 2019.