Josh Walet

Bezoek aan Bibliotheek in Alphen vanaf maandag 5 oktober alleen mogelijk na aanmelding

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus kan de bibliotheek in Alphen helaas niet meer onbeperkt bezoekers ontvangen. Vanaf maandag 5 oktober kunnen alleen bezoekers die vooraf een reservering plaatsen naar binnen.

Deze maatregel geldt uitsluitend in de vestiging aan de Aarkade in Alphen aan den Rijn. De overige vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen kunnen wel zonder reservering bezocht worden. Bezoekers van de overige vestigingen wordt bij de ingang gevraagd om zich te registreren in verband met bron- en contactonderzoek bij een besmetting.

Bezoek reserveren in Alphen aan den Rijn

Voor een bezoek aan de bibliotheek in Alphen aan den Rijn kan er per tijdslot van 30 minuten gereserveerd worden. Op de website www.bibliotheekrijnenvenen.nl van de Bibliotheek Rijn en Venen kunnen bezoekers zich aanmelden. Mensen die het lastig vinden om een online reservering te plaatsen kunnen telefonisch contact opnemen met de bibliotheek via 0172 475 771 optie 1.

Alleen doelgerichte bezoeken

Voor iedere vestiging geldt dat een bezoek doelgericht is. In Alphen aan den Rijn is het bezoek beperkt tot het aangegeven tijdslot van de reservering. Bezoekers kunnen materialen inleveren en lenen en/of eventuele vragen stellen aan medewerkers. Ook kan men printen, scannen, kopiëren, het internetterras gebruiken en een eventuele tentoonstelling of expositie in het pand bekijken. Daarna dient men het pand direct weer te verlaten.

Werk- en studieplekken

Alleen na reservering kan er in Alphen aan den Rijn gebruik gemaakt worden van werk- en studieplekken. In de overige vestigingen is dit tijdelijk helemaal niet mogelijk. In Alphen aan den Rijn kan zo’n plek voor maximaal 1 persoon via de website www.bibliotheekrijnenvenen.nl per dagdeel geboekt worden. Dit is een andere reservering dan die voor een bezoek.

Erfgoedcentrum

Ook het Erfgoedcentrum kan alleen na het maken van een afspraak bezocht worden. Deze afspraak wordt altijd persoonlijk door een medewerker van het Erfgoedcentrum gemaakt. Aanvragen kunnen gedaan worden via een mail aan studiezaal@bibliotheekrijnenvenen.nl.

KADE 10 en VVV Alphen aan den Rijn

Mensen die alleen gebruik willen maken van de horecagelegenheid KADE 10, kunnen via de aparte ingang naar binnen of zich melden bij de hoofdingang. Binnen KADE 10 gelden de horecarichtlijnen.

Bezoekers van het VVV kunnen zich ook melden bij de hoofdingang.

Mondkapjes verplicht

Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen.

Speciale uren

In Alphen aan den Rijn is dagelijks het eerste openingsuur beschikbaar voor bezoekers met een minder goede gezondheid. Ook dit moet via de website of telefonisch gereserveerd worden.

In de andere bibliotheekvestigingen is het eerste halve uur na opening speciaal beschikbaar voor deze doelgroep. Andere bezoekers wordt gevraagd om hier rekening mee te houden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!