PFM
Advertorial Economie

Bezoekerstelspecialist PFM verstevigt marktpositie met overname Storescan

Databedrijf PFM, gespecialiseerd in het inzichtelijk maken van bezoekersstromen in en rondom retail gedreven locaties, heeft het Utrechtse bedrijf wifiprofs bv overgenomen. wifiprofs, handelend onder de naam StoreScan, is in de laatste jaren uitgegroeid tot een sterke speler in retail-analytics markt. PFM verstevigt met deze acquisitie haar marktpositie op het gebied van passant- en bezoekersanalyses.

StoreScan is opgericht in 2014 en heeft zich bewezen door betrouwbare data op een heldere manier te vertalen naar inzicht. Het StoreScan team heeft een brede klantenportefeuille opgebouwd in verschillende sectoren. De data die zij leveren aan haar opdrachtgevers wordt gebruikt om winkels, locaties en gebouwen, mooier, beter én veiliger te maken.

Kennis van zaken

Bart Schmitz, CEO van de PFM Groep: “Wat StoreScan uniek maakt is de mate van detail en precisie waarmee zij hun klanten bedienen. Betrouwbaar inzicht kan alleen verkregen worden met goede data. Goede data ontstaan alleen met kennis van zaken. In onze sector is dat geen sinecure en StoreScan heeft bewezen dat zij in staat zijn om complexe installaties voor kritische opdrachtgevers te kunnen leveren. Onder de vleugels van PFM kan StoreScan een breder spectrum aan inzicht leveren en versterkt PFM het team van professionals om onze data visie verder uit te bouwen."

Voor de klanten van StoreScan betekent dit dat ze toegang krijgen tot het brede productpallet van PFM, terwijl de persoonlijke aanpak van het StoreScan team hetzelfde blijft. Met deze overname groeit de omzet van de PFM groep naar 14 miljoen. Dagelijks tellen de systemen van PFM meer dan 12 miljoen fysieke bewegingen in binnen- en buitenland.

Markt verder ontwikkelen

Oprichter en managing director van StoreScan, Christiaan van Rooijen: "Ik ben verheugd om onderdeel te zijn van PFM. We hebben ruim een jaar de tijd genomen om elkaars visie en bedrijfscultuur te leren kennen. Ondanks dat StoreScan mooie klanten en merken bedient, zijn wij een kleine organisatie. Door samen te gaan met PFM ontstaan legio mogelijkheden en kunnen we zaken als installaties, en service professionaliseren en ons volledig richten op de mogelijkheden met de data. Ik zie ernaar uit om deze interessante en innoverende markt verder te ontwikkelen. Er zijn nog legio mogelijkheden die onze data biedt als het gaat om verduurzaming, het optimaliseren, of het beter laten renderen van winkels, binnensteden en gebouwen.”

StoreScan zal de komende periode zowel opereren vanuit het PFM Hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn, en uit het kantoor in Utrecht. Het PFM Experience Centre dat eind 2021 gelanceerd werd, zal eveneens breed worden ingezet om de combinatie van technieken en data-gedreven oplossingen van de bedrijven op locaties in Europa te demonstreren.


Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.