PFM
Advertorial Economie

Bezoekerstelspecialist PFM verstevigt marktpositie met overname Storescan

Databedrijf PFM, gespecialiseerd in het inzichtelijk maken van bezoekersstromen in en rondom retail gedreven locaties, heeft het Utrechtse bedrijf wifiprofs bv overgenomen. wifiprofs, handelend onder de naam StoreScan, is in de laatste jaren uitgegroeid tot een sterke speler in retail-analytics markt. PFM verstevigt met deze acquisitie haar marktpositie op het gebied van passant- en bezoekersanalyses.

StoreScan is opgericht in 2014 en heeft zich bewezen door betrouwbare data op een heldere manier te vertalen naar inzicht. Het StoreScan team heeft een brede klantenportefeuille opgebouwd in verschillende sectoren. De data die zij leveren aan haar opdrachtgevers wordt gebruikt om winkels, locaties en gebouwen, mooier, beter én veiliger te maken.

Kennis van zaken

Bart Schmitz, CEO van de PFM Groep: “Wat StoreScan uniek maakt is de mate van detail en precisie waarmee zij hun klanten bedienen. Betrouwbaar inzicht kan alleen verkregen worden met goede data. Goede data ontstaan alleen met kennis van zaken. In onze sector is dat geen sinecure en StoreScan heeft bewezen dat zij in staat zijn om complexe installaties voor kritische opdrachtgevers te kunnen leveren. Onder de vleugels van PFM kan StoreScan een breder spectrum aan inzicht leveren en versterkt PFM het team van professionals om onze data visie verder uit te bouwen."

Voor de klanten van StoreScan betekent dit dat ze toegang krijgen tot het brede productpallet van PFM, terwijl de persoonlijke aanpak van het StoreScan team hetzelfde blijft. Met deze overname groeit de omzet van de PFM groep naar 14 miljoen. Dagelijks tellen de systemen van PFM meer dan 12 miljoen fysieke bewegingen in binnen- en buitenland.

Markt verder ontwikkelen

Oprichter en managing director van StoreScan, Christiaan van Rooijen: "Ik ben verheugd om onderdeel te zijn van PFM. We hebben ruim een jaar de tijd genomen om elkaars visie en bedrijfscultuur te leren kennen. Ondanks dat StoreScan mooie klanten en merken bedient, zijn wij een kleine organisatie. Door samen te gaan met PFM ontstaan legio mogelijkheden en kunnen we zaken als installaties, en service professionaliseren en ons volledig richten op de mogelijkheden met de data. Ik zie ernaar uit om deze interessante en innoverende markt verder te ontwikkelen. Er zijn nog legio mogelijkheden die onze data biedt als het gaat om verduurzaming, het optimaliseren, of het beter laten renderen van winkels, binnensteden en gebouwen.”

StoreScan zal de komende periode zowel opereren vanuit het PFM Hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn, en uit het kantoor in Utrecht. Het PFM Experience Centre dat eind 2021 gelanceerd werd, zal eveneens breed worden ingezet om de combinatie van technieken en data-gedreven oplossingen van de bedrijven op locaties in Europa te demonstreren.


Meer nieuws

Politiek vandaag 08:59

Bewoners bieden petitie tegen gratis parkeren in centrum aan

Centrumbewoners zijn donderdag 30 maart massaal naar het Alphense gemeentehuis gekomen. Zij hebben een petitie ondertekend waarin zij bezwaar maken tegen het nieuwe parkeerbeleid. De petitie is namens de bewoners door Nel Schouten overhandigd en door wethouder Relus Breeuwsma namens college en raad in ontvangst genomen.

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.