Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Cultuur

Bibliotheek Alphen Centrum genomineerd, heb jij al gestemd?

De afgelopen twee zaterdagen was in het centrum van Alphen aan den Rijn een promoteam te vinden om zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Een vakjury heeft namelijk de Bibliotheek in Alphen Centrum genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland. Stemmen kan nog tot 22 oktober.

Beste Bibliotheek van Nederland

Bibliotheekvestiging Alphen Centrum is genomineerd om Beste Bibliotheek van Nederland te worden. Samen met vier andere Bibliotheken strijden ze om de titel en vragen alle trotse Alphenaren om voor 22 oktober te stemmen via www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Wat maakt Bibliotheek Alphen bijzonder

Tijdens de lockdown periodes is de Bibliotheek online zeer actief geweest. Zo konden leden en niet-leden vanuit huis toch aan allerlei activiteiten meedoen en konden boeken gereserveerd worden bij het afhaalloket. Ook is in het afgelopen jaar het Taalhuis van de Bibliotheek gecertificeerd. Samen met veel partners draagt het Taalhuis bij om niet alleen laaggeletterdheid terug te dringen, maar ook mensen die moeite hebben met computeren worden geholpen. Ook heeft de Bibliotheek het keurmerk Duurzaam Gastvrij ontvangen. Duurzaamheid is niet alleen een belangrijk thema voor activiteiten maar wordt in de gehele organisatie nagestreefd.

Op 16 oktober bruist de Bibliotheek extra

Op 16 oktober is er extra veel te doen. Bezoekers kunnen via een speciale route de genomineerde Bibliotheek ontdekken. Ze kunnen meedoen aan de Lego Challenge, Boekvouwkunst, Touwtwisten en de Escapebox die laat zien hoe moeilijk communiceren eigenlijk is. Ook kom je meer te weten over het Archief, het Huis van Duurzaamheid en de samenwerking met de VVV. Er worden ook afgeschreven boeken verkocht. En bij Grand Café KADE 10 is het smullen geblazen.

Ook niet-leden zijn altijd welkom

Zonder lidmaatschap is de Bibliotheek gewoon te bezoeken. Ook voor deelname aan activiteiten is geen lidmaatschap nodig. Voor het lenen van materialen wel en dat is in oktober extra voordelig. In oktober ontvangen volwassenen namelijk éénmalig € 8,50 korting op een nieuw Compleet abonnement. Óf wanneer ouders een lidmaatschap voor hun kind afsluiten en tegelijk ook voor hunzelf, ontvangen ze vanaf oktober een waardebon van € 15 voor spellenspeciaalzaak Hoge Ogen in Alphen aan den Rijn. Kinderen zijn altijd gratis lid en betalen alléén in oktober ook geen inschrijfkosten.


Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.