Bibliotheek Rijn en Venen

Bibliotheek Alphen Centrum weer open vanaf 18 mei

Op woensdag 6 mei kondigde premier Rutte aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. Bibliotheek Alphen Centrum is vanaf maandag 18 mei weer open voor publiek. De bibliotheek is zo ingericht dat het voor alle bezoekers veilig is om langs te komen.

De bibliotheken mogen weer open voor het publiek, maar vanwege het coronavirus is niet alles meteen weer zoals het was. Omdat we te maken hebben met strenge afstands- en hygiëne eisen, is er nu sprake van de 'anderhalvemeterbibliotheek'.

Maatregelen

De bibliotheek is in aangepaste vorm open voor het lenen en inleveren van boeken. Bij een bezoek aan de bibliotheek gelden eigenlijk dezelfde regels als bij supermarkten en bouwmarkten. Zo maakt de bibliotheek gebruik van plexiglas spatschermen, een toegangsitem, looproutes en aangepaste openingstijden. Een volledig overzicht van de maatregelen is te vinden op www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Op dit moment wordt er geïnventariseerd of het mogelijk is om andere vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen te openen volgens alle protocollen. Leden kunnen tot die tijd gebruik blijven maken van het afhaalloket en alle online mogelijkheden. 

Afhaalloket

Bij de vestigingen Boskoop, Nieuwkoop, Woubrugge en Zoeterwoude-Dorp blijft het afhaalloket voorlopig nog beschikbaar. Boeken die vooraf gereserveerd zijn kunnen bij deze vestigingen op afspraak worden afgehaald. Meer informatie over het afhaalloket is te vinden op de website van Bibliotheek Rijn en Venen.  

Bibliotheek_Coronamaatregelen.png


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.