Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Overige

Bibliotheek barst van de programmering in mei

De Bibliotheek barst weer van een volle programmering. Ook in mei is er voor iedereen wat te beleven, van een muzikale Zin in Zondag tot een groene inspiratiemarkt!

Muziek op zondag

In mei kun je swingen in de Bibliotheek, deze maand staat de Zin in Zondag namelijk in het teken van muziek! Gooi op 8 mei de voetjes van de vloer met muzikaal zang-piano duo Frederique en Lars. Op zondag 15 mei steekt Vincent Corjanus oude liedjes in een nieuw jasje en mogen vergeten gedichten weer even schitteren. Koen en Willemijn, hét muziekduo van regio Alphen, bezorgen je op 22 mei een muzikale middag met een breed repertoire van nummers. Gratis reserveren kan hier.

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

bibliotheek activiteiten mei 2022 1.png

Proeftuin voor de toekomst

Wil je wat groene inspiratie opdoen? Kom dan op zondag 22 mei naar de groene inspiratiemarkt van Het huis van Duurzaamheid! Van 13:00 tot 17:00 uur kun je in de Bibliotheek ontdekken wat je kunt doen om je leven groener, leuker, slimmer en toekomstbestendiger te maken. Er is van alles te proeven, te vragen, uit te proberen en te winnen. Meer informatie vind je hier.

Schrijf een Young Adult

Zoek je nog een leuke activiteit voor moederdag? Op 8 mei leer je tijdens een workshop alles over het schrijven van een Young Adult! Alice Bakker is schrijver van YA-boeken en romans en neemt je in de workshop mee in haar schrijfwereld. Gratis reserveren kan hier.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Hoe schrijf je een young adult.jpg

DurfteVragen

Tijdens de tweede editie van DurfteVragen op 23 mei ontmoet je Sinan Karaca, een van de oprichters van kledingmerk Banlieue. Grijp je kans en krijg de mogelijkheid om met Sinan in gesprek te gaan over zijn carrière. Durf jij te vragen? Gratis reserveren kan hier.

Mei Meet-Maand

Meet in mei gratis je bloeddruk in de Bibliotheek! De Hartstichting en de Bibliotheek supporten jouw hart tijdens de Mei Meet Maand. Van 6 t/m 28 mei kun je donderdag, vrijdag en zaterdag je bloeddruk komen meten (onder begeleiding) in de Bibliotheek in Alphen. Meer informatie vind je hier.

Benieuwd naar alle activiteiten die Bibliotheek Rijn en Venen organiseert? De volledige agenda vind je hier.

activiteiten bibliotheek mei 2022 2.png


Meer nieuws

Politiek vandaag 15:40

Gebiedsagenda onbekend bij inwoners

De Alphense gemeenteraad heeft donderdag 28 maart de Gebiedsagenda dorpen en wijken vastgesteld. Hierover is eerder uitgebreid gesproken. GroenLinks wil echter een wijziging: "Wij zien graag een actieplan om de Gebiedsagenda beter onder de aandacht van de inwoners te brengen." De gemeenteraad vindt dit voor nu niet nodig.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."