Advertorial Cultuur

Bibliotheek en Castellum beginnen een boekenclub

Ben jij een echte boekenwurm? En vind je het leuk om met anderen te praten over het boek dat je gelezen hebt? En een voorstelling te bezoeken die gebaseerd is op dat boek? Sluit je dan aan bij de Alphense Toneelleesclub!

Onder begeleiding van een medewerker van Bibliotheek Rijn en Venen bespreek je op dinsdag 8 mei in de bibliotheek 'Vele hemels boven de zevende'. Op dinsdag 15 mei is de voorstelling in Castellum te zien. Ook die bespreek je nog even na, onder het genot van een drankje. De Alphense Toneelleesclub is gratis, maar je moet wel even een kaartje voor de voorstelling kopen. En je daarna even aanmelden marketing@theatercastellum.nl

Fascinerend familiedrama
Zoals vaker bij succesvolle romans, is ook 'Vele Hemels Boven De Zevende' bewerkt tot een theatervoorstelling. Henriëtte Tol, Hanne Arendsen, Peter Bolhuis e.a. vertolken de rollen in dit fascinerende en beklemmende familiedrama van Griet Op de Beeck. Ze tonen, net als in de roman, wat achter de woorden verscholen ligt: ontreddering en wanhoop, maar ook vriendschap en schoonheid. De voorstelling werd in de pers unaniem lovend ontvangen en kreeg van de meeste kranten maar liefst vier sterren. Eerst het boek lezen? Kom het lenen in de Bibliotheek!

Toneelleesclub op dinsdag 8 en 15 mei. 'Vele Hemels Boven De Zevende' op dinsdag 15 mei in Castellum. Tickets via www.theatercastellum.nl


Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Evenementen vandaag 14:39

Kom jij 21 augustus naar de Zenichi Lifestyle beurs?

Zondag 21 augustus is de eerste Zenichi Lifestyle beurs, die wordt gehouden in hotel Groenendijk te Hazerswoude-Rijndijk. Je kan hier tussen 10:30 en 17:30 uur terecht voor alles wat te maken heeft met gezondheid voor lichaam en geest.

Limesjaar 2022 vandaag 12:56

ROMEINEN Vrachtschepen

De beroemde Schepen van Zwammerdam zijn de eerste transportschepen van dit type die teruggevonden zijn. De schepen lagen bijna tweeduizend jaar onder de grond. Met deze boten werd van alles over de rivier vervoerd: vracht en mensen.

Werken vandaag 10:21

De nieuwste vacatures van week 31

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Zomers vermaak en plezier gisteren 13:28

Zomers vermaak en plezier in Alphen aan den Rijn. Deze week: Het Europapark

De zomervakantie zit er alweer bijna op. Nog maar 2 weken te gaan. Gelukkig nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. Wat is er tijdens de zomer allemaal te doen in Alphen aan den Rijn waar je (bijna) niet voor hoeft te betalen? Alphens.nl zoekt het voor je uit.