Josh Walet

Bibliotheek organiseert rondleidingen door het nieuwe gebouw

Wie door het centrum loopt of rijdt, kan zien dat het noodgebouw van de bibliotheek langzaam wordt ontmanteld. In het nieuwe gebouw moet nog het een en ander gebeuren, maar de officiële openingsdatum komt steeds dichterbij. Ben jij benieuwd naar het interieur? Daar heeft de bibliotheek iets op verzonnen.

Het is bijna zover: Bibliotheek Alphen Centrum gaat weer open. Op zaterdag 26 september vindt de feestelijke opening plaats. Deze dag kunnen Alphenaren de nieuwe bibliotheek beleven en ontdekken door een rondleiding door het nieuwe pand. Hiermee kom je te weten wat de nieuwe bibliotheek allemaal te bieden heeft.

Je krijgt niet alleen een rondleiding, maar gaat ook naar huis met een goodiebag vol verhalen en recepten, en een agenda vol met lezingen, workshops en ontmoetingen. Onderweg maak je kennis met levensechte figuren uit de Alphense geschiedenis, geniet je van poëzie, voer je experimenten uit en smul je van de nieuwe smaken van de bieb. De rondleiding is geschikt voor alle leeftijden.

Iedere 10 minuten kunnen er drie huishoudens naar binnen via drie verschillende ingangen. In verband met de coronamaatregelen is het aantal plekken beperkt. Aanmelden kan via deze link.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!